Gemeente Wingene

Orange the world: Zonta zegt neen tegen geweld op vrouwen

Het Oud Gemeentehuis van Zwevezele kleurt daarom oranje, want ook Wingene zegt nee tegen geweld op vrouwen.

Zonta

De internationale beweging Zonta, ook heel actief in Vlaanderen, komt op voor de rechten van vrouwen en meisjes. Zij verdedigen, verbeteren en versterken de algemene situatie van vrouwen en meisjes, zowel veraf als dichtbij. Met de slogan 'Zonta zegt NEEN tegen Geweld op Vrouwen' vraagt Zonta aandacht voor het nog steeds veelvuldig geweld tegen vrouwen. 

Campagne

Op 25 november start de campagne “Zonta zegt neen tegen geweld op vrouwen”. Dit is een jaarlijks terugkerende wereldwijde campagne van Zonta die het geweld tegen vrouwen wereldwijd aankaart. Zonta vraagt om vanaf 25 november gebouwen en publieke plaatsen oranje te kleuren om aandacht te vestigen op het feit dat er nog te vaak geweld tegen vrouwen en meisjes getolereerd wordt. 

De Zonta-campagne start op 25 november (Internationale Dag tegen Geweld) en duurt tot en met 10 december (Internationale Dag van Mensenrechten). Ook Wingene sluit zich aan bij deze campagne.

Gemeentehuis Zwevezele kleurt oranje

Oranje is de kleur van de zonsopgang en staat symbool voor een betere, zonniger toekomst, zonder geweld en discriminatie.

Meer info

Meer informatie over deze vereniging en hun campagne kan je hier vinden. 

Gepubliceerd op  vr 25 nov 2022