Gemeente Wingene

Provinciale huurgarantieverzekering

Wat is de provinciale huurgarantieverzekering? 

Deze verzekering biedt verhuurders die een woning willen verhuren aan eenoudergezinnen een bescherming tegen huurachterstal, huurschade, voorziet in rechtsbijstand ... De verzekering is gratis voor maximaal drie jaar.

Waarom is er nood aan een huurgarantieverzekering?

Eenoudergezinnen hebben het vaak moeilijk om een betaalbare en kwalitatieve huurwoning te vinden. Veel verhuurders verkiezen om te verhuren aan tweeverdieners omwille van financiële aspecten. Om dit discriminerend effect tegen te gaan, kan je ook in Wingene gebruik maken van een gratis huurgarantieverzekering via de provincie West-Vlaanderen. 

Voorwaarden

Natuurlijk zijn er zowel voor de verhuurder als de huurder (het eenoudergezin) enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet het bijvoorbeeld gaan om nieuwe huurcontracten van minimaal 3 jaar, moet de huurprijs schappelijk zijn en kunnen enkel eenoudergezinnen van wie het inkomen tussen bepaalde grenzen valt hiervoor in aanmerking komen.

Meer info? 

Meer info kan over huurgarantieverzekering kan je hier terugvinden.

Je kan ook steeds terecht bij onze Woonwinkel (vergeet op voorhand geen afspraak te maken). Zij maken je ook wegwijs in de procedure, brengen de aanvraag voor de verzekering in orde, gaan na of je als huurder of verhuurder in aanmerking komt …

De huurgarantieverzekering in beeld

Focus-WTV maakte eind 2021 een interessante reportage over de huurgarantieverzekering. Je kan de reportage hier bekijken.