Gemeente Wingene

Recreatie

Laatste update: 22 mei 
Hieronder kan je de maatregelen terugvinden die van kracht zijn. Benieuwd welke verdere versoepelingen er op komst zijn? Dan kan je hier een kijkje nemen. 

Wandelen om een frisse neus te halen mag nog steeds en wordt zelfs aanbevolen. Maar het mag enkel met die leden van jouw gezin die onder hetzelfde dak wonen en eventueel met twee, altijd dezelfde, vrienden/vriendinnen. In dat geval is het behouden van 1,5 meter de norm. 

Wandel je met meer dan 4 personen en behoor je niet tot hetzelfde gezin, dan kan de politie een boete uitschrijven en onmiddellijk innen.
De coronamaatregelen voor fietsen zijn gelijkaardig. Met je gezin of met twee andere personen gaan fietsen mag, mits het respecteren van de afstand van 1,5 m. Je wekelijkse uitje met de wielervrienden mag niet.

Wandelen, maar ook fietsen, joggen, skaten, steppen, skeeleren is toegelaten op de openbare weg. Ook het skatepark en speelpleintjes zijn open, mist het volgen van de opgelegde regels!

Hou zeker voldoende afstand.
Het blijft verboden om op openbare plaatsen te gaan picknicken, zonnebaden of af te spreken met vrienden.
 
Je mag terug naar je buitenverblijf.
 
Ook heel wat musea en dierentuinen hebben opnieuw de deuren geopend.

Kijk gerust eens op Rond je kot voor leuke recreatietips!

Aandachtspunten:

  • In de buurt van onze gemeente is het provinciedomein Bulskampveld een grote aantrekkingsplaats om te gaan wandelen. De wandel- en fietspaden in de provinciedomeinen zijn terug geopend. 
  • Het is toegelaten om met de wagen naar de plaats waar een wandeling of een fysieke activiteit in open lucht mogelijk is. Daardoor zijn de parkings van de provinciedomeinen zijn terug open. De parkings mogen enkel gebruikt worden voor de duur van de fysieke activiteit. 
  • Een daguitstap kan nog steeds niet, dus de wagen nemen om aan zee of in de Ardennen te gaan wandelen als je daar niet woont, kan nog steeds niet. Je mag wel terug naar je eigen vakantiehuisje.
  • Speeltuintjes zijn open.

Ook volgende recreatieve activiteiten mogen terug opgenomen worden:

  • hengelen (onder deze voorwaarden)
  • recreatieve motorritten
  • de jacht op (onder deze voorwaarden)
  • Paardrijden als recreatieve bezigheid is verboden, behalve op eigen weide of piste. Paardrijden op de manege of op de weg kan alleen als het noodzakelijk is voor het welzijn van het dier. Gemotoriseerd vervoer van het paard voor deze ritten is alleen toegelaten als het niet veilig kan op een andere manier.

Alle andere recreatieve activiteiten, waaronder vinkenzettingen of duivensport, zijn momenteel nog steeds niet toegestaan.