Gemeente Wingene

Reken af met zwerfvuil op zaterdag 23 maart

Hoewel ‘betrapte’ sluikstorters zwaar beboet worden, blijft het zwerfvuil ook in onze gemeente rondslingeren. Het gaat meestal om kleine en verspreide hoeveelheden. Maar die vele kleintjes zorgen er wel voor dat sommige locaties vuil ogen!

Sigarettenpeuken, etensresten, blikjes, plastic flesjes, tijdschriften langs wandelpaden en wegbermen; iedereen ergert er zich aan en vindt het geen zicht… en toch heeft iemand dit afval daar achtergelaten.

We willen de vervuilers een duidelijk signaal geven en rukken daarom op zaterdag 23 maart uit voor een grote opruimactie. Met de milieuraad en leden van verschillende verenigingen worden de wegbermen langs landelijke wegen ‘schoongemaakt’. Ook fietspaden krijgen dit jaar een bijzondere aandacht. Met de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar willen we het zwerfvuil aanpakken langs veilige openbare plaatsen en groenzones.

Doe mee en zeg nee tegen de sluikstorters

Op zaterdag 23 maart kunt u als inwoner eveneens uit uw schulp kruipen en u engageren in de strijd tegen zwerfvuil. Doe mee en geef op die manier een sterk signaal aan diegenen die het probleem veroorzaken.

De deelnemers worden om 9 uur verwacht op het Gemeenteplein in Wingene. De actie zal duren tot omstreeks 11.30 uur.

We voorzien voor iedere deelnemer een natje, een droogje en een kleine attentie.

Heeft u interesse om deel te nemen aan de opruimactie, neem dan voorafgaandelijk contact met milieuambtenaar Jan Albers (051 65 00 64 of milieu@wingene.be).

Gepubliceerd op  do 31 jan 2019