Gemeente Wingene

Renovatie en uitbreiding gemeentehuis

Verder groeien

Het gemeentehuis wordt ingrijpend gerenoveerd en aan de kant van het Gemeenteplein uitgebreid met een nieuw gedeelte. De ingang van het gemeentehuis verhuist ook naar deze zijde. In de toekomst loop je vanop de groene parking zo het gemeentehuis binnen. Het gedeelte aan de kant van de Oude Bruggestraat wordt in de toekomst nog uitsluitend gebruikt als backoffice. Het ontwerpteam heeft bijzonder veel aandacht voor wat er op vandaag al is. We gaan voor een grondige vernieuwing, die tegelijkertijd ook vertrouwd aanvoelt. Zo laten we het gemeentehuis verder groeien tot een toegankelijk en eigentijds gebouw.

Welkom in het gemeentehuis

In het vernieuwde gemeentehuis maakt de gemeente werk van een overkoepelend dienstverleningsconcept. De publiekszone ziet er in de toekomst volledig anders uit. De frontoffice zal bestaan uit drie lagen: een onthaal met snelbalie en callcenter, verschillende themabalies en ten slotte ook gesprekruimtes om op afspraak te werken.

Het nieuwe werken

De renovatie van het gemeentehuis maakt de centralisatie van verschillende gemeentelijke diensten mogelijk. Dit zorgt voor meer efficiëntie en een betere samenwerking. In het ontwerp zijn activiteitsgebonden werkplekken voorzien, die tegelijk ook aantrekkelijk en gezond zijn. Samen met een doorgedreven digitalisering wordt dat de basis van het Nieuwe Werken in de gemeente.