Gemeente Wingene

Renovatie en uitbreiding gemeentehuis

Het gemeentehuis wordt ingrijpend gerenoveerd en aan de kant van het Gemeenteplein ook uitgebreid. Het ontwerpteam heeft daarbij bijzonder veel aandacht voor wat er op vandaag al is. We gaan voor een grondige vernieuwing, die tegelijkertijd ook vertrouwd aanvoelt. Zo laten we het gemeentehuis verder groeien tot een toegankelijk en eigentijds gebouw.

In het vernieuwde gemeentehuis maakt de gemeente werk van een overkoepelend dienstverleningsconcept. De publiekszone ziet er in de toekomst volledig anders uit. De frontoffice zal bestaan uit drie lagen: een onthaal met snelbalie en callcenter, verschillende themabalies en ten slotte ook gesprekruimtes om op afspraak te werken.

De renovatie van het gemeentehuis maakt de centralisatie van verschillende gemeentelijke diensten mogelijk. Dit zorgt voor meer efficiëntie en een betere samenwerking. In het ontwerp zijn activiteitsgebonden werkplekken voorzien, die tegelijk ook aantrekkelijk en gezond zijn. Samen met een doorgedreven digitalisering wordt dat de basis van het Nieuwe Werken in de gemeente.