Gemeente Wingene

Reservelijst Qvax actief voor een vervroegde boosterprik

Ben je volledig gevaccineerd, ouder dan 18 en kreeg je nog geen uitnodiging voor je derde prik? Dan kom je in aanmerking voor een versnelde boosterprik. Vanaf donderdag 2 december kan je je opnieuw inschrijven op de reservelijst Qvax.

Bij de activatie van de reservelijst op donderdagochtend 2 december waren er nog technische problemen, maar deze zijn intussen opgelost. Is het bij jou niet gelukt om je te registreren? Probeer dan zeker nog even opnieuw!

Ik wil me nu registreren

Hoe meld je je aan? 

Registreren op de reservelijst kan heel eenvoudig via de website van qvax. Je vult enkele gegevens in, zoals je naam, adres, rijksregisternummer, contactgegevens ... en je duidt aan op welke momenten je beschikbaar bent. Inschrijven kan enkel online. Telefonisch of per post inschrijven op de reservelijst is niet mogelijk.
 
Als ons vaccinatiecentrum Tielt Noord een dosis van het boostervaccin op overschot heeft, dan krijg je een uitnodiging per mail en sms. Je krijgt dan een half uur de tijd om te bevestigen. Doe je dat niet (tijdig), dan vervalt de uitnodiging en zal iemand anders opgeroepen worden. Je kan op een later moment wel gewoon weer aan de beurt komen.
 

Opnieuw registreren is noodzakelijk 

Wie zich tijdens de eerste vaccinatieronde al had ingeschreven op QVAX moet zijn gegevens wel opnieuw ingeven. 
 

Wie komt eerst aan de beurt voor een prik?

De federale overheid koos - met uitzondering van zorgpersoneel en risciopatiënten - om op basis van leeftijd uit te nodigen. Daarnaast heeft ook het tijdstip van je laatste vaccinatie een invloed op je uitnodiging:
  • Voor J&J geldt een tussentijd van 2 maanden na de eerste prik
  • Voor AstraZeneca geldt een tussentijd van 4 maanden na de tweede prik
  • Voor Pfizer of Moderna geldt een tussentijd van 6 maanden na de tweede prik
Ook wanneer je je inschrijft op de reservelijst Qvax, wordt er rekening gehouden met deze tussentijden.
 
Gepubliceerd op  do 02 dec 2021