Gemeente Wingene

Rond je kot

In je kot blijven kan tof zijn, maar zo nu en dan een luchtje scheppen in de buurt van je kot kan zeker ook geen kwaad. Integendeel, in beweging blijven raden we zeker aan!
Hieronder enkele fijne ideeën voor klein en groot om er rond je kot op uit te trekken. Dus haal die stapschoenen of fietsen alvast van stal! 

Veilige fietsroutes

Voor elke lagere school in de gemeente is tijdje geleden een kaart gemaakt met een aantal veilige fietsroutes. We zetten deze graag voor jullie nog eens in de kijker. Veilig 'Tegoare ip boane' doen we samen! 

Vraag de kaart van jouw school aan via animator@wingene.be.

Onderaan deze pagina kun je de kaarten binnenkort afzonderlijk downloaden.

Verborgen plekjes

Het thema voor het toeristisch seizoen 2020 van het Brugse Ommeland zijn verborgen plekjes.
Voor Wingene wordt de Scheepsput in de kijker gezet, maar er zijn er vast en zeker nog heel wat te vinden... 

- De Scheepsput langs de Wildenburgwandelroute

Je zou het haast niet geloven, maar deze put werd halfweg de 19de eeuw gegraven om er een driemaster te bouwen. Het grote zeilschip deed dienst als oefenplaats voor de matrozen van een hervormingsschool in de buurt. De vijver kreeg de naam 'Het Schip', maar werd door de lokale bevolking omgevormd tot de Scheepsput.

Vandaag is het een verborgen natuurparel die je niet mag missen. Je kan er heerlijk wandelen, genieten, spelen in de natuur en de zalige omgeving ontdekken.

- Wandelnetwerk Bulskampveld en onthaalpoort Sint Jan 

De opwaardering van een aantal verborgen plekjes op Sint Jan zorgt binnenkort voor de aansluiting op het wandelnetwerk Bulskampveld. De herwerking en uitbreiding van de knooppunten zijn in volle uitvoering in kader van het Expeditie Bulskampveld project.
Het nieuwe tracé zal volledig wandel klaar zijn tegen eind 2020, maar je kan gerust al eens op ontdekking.

- Trage wegen

Rond je kot zijn er heel wat verborgen plekjes waar je rustig kan kuieren. En vaak dichter dan je denkt! Sommige van deze trage wegen zijn nagelnieuw, andere eeuwenoud. Stuk voor stuk zijn ze een plezier voor wandelaars en fietsers, en een veilig alternatief waar je kan genieten van een uniek perspectief op je omgeving.

Je vindt ze allemaal op de website van Trage Wegen.

- Callewaerts Bos langs de Vrijgeweid wandeling

- Natuurgebied de Gulke Putten met laarzenpad, rode en blauwe wandeling.

Van welk verborgen plekje kan jij echt genieten?

Geef gerust ook jouw favoriete plekje door! 

Zin om verborgen plekjes in de buurt te gaan verkennen? Ontdek maar liefst 9 uitgewerkte fiets- en wandelroutes langs één of meerdere plekjes. Aangevuld met extra tips onderweg. 

Gezocht: groene vingers

Is jouw tuin intussen piekfijn in orde maar is jouw werkhonger moeilijk te stillen? Dan heb je misschien wel zin om ons Team Interne Werken te helpen met het onderhoud van de publieke perkjes in jouw straat? Want nu hun externe ondersteuning is weggevallen zijn alle helpende handen meer dan welkom. 

Fietsen en wandelen rond je kot

We hebben via het knooppuntennetwerk een suggestie fietsroute uitgestippeld in Wingene. Zo kun je van thuis uit makkelijk een mooie fietstocht ondernemen. Volg de knooppunten 25 - 23 - 21 - 6 - 17 - 11 - 60 - 47 - 49 - 28 - 29 - 31 - 18 - 35 - 15 - 34 en geniet van al het moois dat Wingene en Zwevezele te bieden hebben. 

Op onze website vind je natuurlijk nog heel wat mooie fietsroutes en heel wat wandelingen terug. 

Tips voor trips

- Tips in eigen gemeente

- Ontdek de verborgen kant van het Brugse Ommeland

- Van thuis uit West-Vlaanderen ontdekken

- bezienswaardigheden in Wingene