Gemeente Wingene

Schoolsportweek

Sportdienst Wingene organiseert in samenwerking met alle scholen uit Wingene en Zwevezele de 13de editie van de schoolsportweek. De schoolsportweek gaat door in de week van 16 september op het sportpark van Zwevezele voor het 3de kleuter tot en met het 6de leerjaar. Per dag komt er telkens een andere graad aan de beurt, die via een doorschuifsysteem zal proeven en genieten van een hele waaier aan sportactiviteiten.

 

Omdat het in september ook maand van de sportclub is, proberen wij zoveel mogelijk clubs te betrekken in deze schoolsportweek.

Deelnemende clubs en verenigingen:

- KSKV Zwevezele : Voetbal : https://www.kskvzwevezele.be/

- Elckerlyc Zwevezele : Volleybal : https://volleyzwevezele.peepl.be/nl/site/home

- BBC De Westhoek Zwevezele : Basketbal : http://www.bbcdewesthoek.be/

- Kodokan Wingene : Judo : https://www.kodokanwingene.be/

- Kick West Wingene : Kickboks : https://www.kickbox-wingene.be/ 

- 'Om ter dichtst' Zwevezele : Petanque = vereniging

De clubs voorzien een trainer uit de club die gedurende één, twee of drie dagen initiatie komt geven, 10 sessies van 25 minuten aan 10 verschillende klassen.

De trainers ontvangen een vrijwilligersvergoeding en voor (aankondiging), tijdens (club-kledij, banners, ...) & achteraf (folders papier/online, ...) kan er promotie gemaakt worden voor de club.

Doelstellingen:

- Bewegen

- Fairplay

- Kennis maken met de sportclubs uit de gemeente

- Ontdekken van hun favoriete sport(en)

 

Voor het 3de kleuter t.e.m. het 5de leerjaar gaat alles door in en rond het sportpark ‘de Zwaluw’ te Zwevezele. Elke klas wordt de hele dag begeleid door de klasleerkracht, alle activiteiten worden geleid door externe sportmonitoren, LO-leerkrachten en Clubtrainers. Iedereen komt die ochtend ook naar school, maar wees zeker op tijd, want de groepen vertrekken stipt om 8.35 uur met de bus. ’s Avonds zijn we op het gewone uur terug aan school (+/- 16 uur).

Voor het 6de leerjaar houden we de jaarlijkse sportdag buiten Wingene, ditmaal in de Kijk Uit te Beernem. We vertrekken om 8.35 uur met de bus en zijn pas thuis rond 17 uur!

 

#sportersbelevenmeer