Gemeente Wingene

De Sint komt naar Wingene!

De Sint is bijna in het land, en dat vieren we in Wingene met verschillende leuke activiteiten die lopen van 19 november tot en met 3 december! Op het programma staan een spannende Sinterklaaszoektocht, een leuke kleurwedstrijd en het bezoek van de Sint aan onze bibliotheek op zaterdag 3 december als ultieme afsluiter. 

Sinterklaaszoektocht

Sinterklaas heeft een probleem. Hij is zijn gekke Pieten kwijt! Daarom heeft hij hulppieten nodig om mee te helpen zoeken. Hoe meer hulppieten aansluiten bij Team Zoekpiet, hoe sneller we die ondeugende sloebers terugvinden. Kom jij het team versterken? 

  • Stap 1: Haal je startpakket af bij het Vrijetijdspunt of in de bibliotheek! Daarin zit een Pietenmuts, een officiële button van Hulppiet, een sticker van Team Zoekpiet en een Pietenpaspoort. Op dit paspoort kan je met een speciaal hulppietenpotlood de Pieten aanvinken die gevonden zijn.
  • Stap 2: Start de zoektocht in centrum Wingene of centrum Zwevezele
  • Stap 3: Alle Pieten gevonden? Je diploma hulppiet wacht op jou in het Vrijetijdspunt of in de bibliotheek 

Voor wie? Kinderen van 3 tot 8 jaar, gratis deelname
Waar? Er is één route per dorpskern: de uitgestippelde routes vind je hier.
Wanneer? Zaterdag 19 november - zaterdag 3 december

Kleurwedstrijd 

Wil jij de Sint verrassen met een leuke kleurplaat? Haal je kleurtjes, stiften, glitters, ... dan snel boven en doe mee aan de kleurwedstrijd. De leukste kleurplaten maken kans op het prentenboek 'Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka' van illustrator Kathleen Amant! De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd op 6 december. 

Voor wie? Kinderen van 3 tot 8 jaar 
Wanneer? Breng je kleurplaat terug naar het Vrijetijdspunt of de bibliotheek, ten laatste op zaterdagnamiddag 3 december 
Niet vergeten! Noteer jouw contactgegevens in de voorziene kadertjes om kans te maken op het prentenboek! 

 

Sinterklaasbezoek de bib

Ook de bibliotheek staat van zaterdag 19 november tot en met 3 december in teken van Sinterklaas. Je kan er de Sint-themahoek komen bewonderen. Het verhaal van ‘Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka’, waarop de zoektocht gebaseerd is, wordt in dezelfde periode ook verteld door grote illustraties die over de bib zijn verspreid.

Ontmoet de Sint en zijn Pieten

Waar? Bibliotheek kerk Hille
Wanneer? Zaterdag 3 december van 14 tot 15 uur

De Sint voorziet lekkers voor elk braaf kindje!