Gemeente Wingene

Sint-Pietersveld en Gulke Putten

Een uitgestrekt wandel- en fietsgebied gelegen tussen het Provinciaal domein Lippensgoed -Bulskampveld en Doomkerke met veel bossen, dreven en weilanden. Midden in dit gebied liggen een aantal zeer merkwaardige sites als:

  • De Gemeenschapsinstelling ‘de Zande’ met zijn geklasseerde gebouwen.
  • De Radio Maritieme Diensten met de radiotorens die vroeger zorgden voor de verbindingen met zeeschepen. De gebouwen en de installaties werden geklasseerd en rondom deze gebouwen wordt een natuurreservaat ontwikkeld. Bezoeken kan slechts na afspraak met Natuurpunt (050 78 94 63).
  • Het natuurgebied ‘de Gulke Putten’ met zijn veen en natte heide. In de omgeving lopen bewegwijzerde wandelpaden van verschillende aantal kilometers die het hele jaar door vrij toegankelijk zijn. Kinderwagens met grote wielen kunnen overal mee, maar enkel de verharde delen van de wandelpaden zijn geschikt voor rolstoelgebruikers. Er is ook een laarzenpad, waar kinderen zich kunnen uitleven in het drassige stuk van het gebied. Honden zijn welkom, maar aan de leiband. We raden aan om laarzen aan te doen.

    Je kan wandelroutes en kaarten aanvragen op de site van Natuurpunt. Een startbord met aanduiding van de wandelingen staat aan de parking naast het Rode Kruis Opvangcentrum. 

De meeste wandelingen in het gebied vind je op onderstaande kaart terug.