Gemeente Wingene

Sint-Pietersveld en Gulke Putten

Een uitgestrekt wandel- en fietsgebied gelegen tussen het Provinciaal domein Lippensgoed -Bulskampveld en Doomkerke met veel bossen, dreven en weilanden. Midden in dit gebied liggen een aantal zeer merkwaardige sites als:

  • De Gemeenschapsinstelling ‘de Zande’ met zijn geklasseerde gebouwen.

  • De Scheepsput waar vroeger een echte driemaster lag om matrozen op te leiden.

  • De Radio Maritieme Diensten met de radiotorens die vroeger zorgden voor de verbindingen met zeeschepen. De gebouwen en de installaties werden geklasseerd en rondom deze gebouwen wordt een natuurreservaat ontwikkeld. 
  • Het natuurgebied ‘de Gulke Putten’ met zijn veen en natte heide. In de omgeving lopen bewegwijzerde wandelpaden van verschillende aantal kilometers die het hele jaar door vrij toegankelijk zijn. Kinderwagens met grote wielen kunnen overal mee, maar enkel de verharde delen van de wandelpaden zijn geschikt voor rolstoelgebruikers. Er is ook een laarzenpad, waar kinderen zich kunnen uitleven in het drassige stuk van het gebied. Honden zijn welkom, maar aan de leiband. We raden aan om laarzen aan te doen.

Je kan wandelroutes en kaarten aanvragen op de site van Natuurpunt. Een startbord met aanduiding van de wandelingen staat aan de parking naast het Rode Kruis Opvangcentrum. Ook via het wandelnetwerk bulskampveld kan je een mooie wandeling uitstippelen en op onderstaande kaart vind je een aantal wandelingen terug.