Wilt u als particulier een dier slachten, dan moet u die slachting registreren.
Voorwaarden
- Grote dieren (paarden, runderen) moeten in het slachthuis geslacht worden.
- Varkens, geiten en schapen mogen thuis geslacht worden. Ook deze slachting moet u registreren.
- Voor het slachten van kippen, konijnen en klein wild is geen toelating nodig.
Procedure
Particuliere slachting buiten het slachthuis
Kiest u voor een particuliere slachting buiten het slachthuis, dan moet u elke slachting persoonlijk aangeven bij het gemeentebestuur - minstens 2 werkdagen vóór de slachting. Vergeet niet het beslag-, sanitel- of oornummer van het te slachten dier mee te brengen.
Slachtingen in het slachthuis
Kiest u voor een slachting in het slachthuis en hebt u een registratienummer, dan moet u niet elke keer opnieuw een slachtbrief halen bij uw gemeente. U kunt voor elke slachting rechtstreeks naar het slachthuis gaan.
Wat meebrengen
- identiteitskaart
- beslagnummer
- sanitelnummer van het dier