Gemeente Wingene

Smileycampagne

De smileys maken deel uit van een campagne van Team Jeugd, Huis van het Kind en de Jeugdraad om hulpverleningsorganisaties voor kinderen en jongeren kenbaarder te maken en aan te tonen dat het oké is om te praten over welzijnsklachten.

SMILEYS?

Tijdens de promocampagne werd gebruikgemaakt van twaalf smileys, die elk een onderwerp bespreekbaar willen stellen. Kan je je herkennen in een van deze uitspraken en heb je nood aan een babbel? Raap je moed bijeen en durf je verhaal te vertellen aan onderstaande organisaties, of ga te raad bij een vriend of familielid.

Alle smileys van de smileycampagne vind je hier: Alle Smileys

WELZIJNSKLACHTEN?

Voel je je niet goed in je vel? Misschien kunnen deze organisaties opgelijst je wel helpen:

Awel vzw. is de telefonische- en online hulplijn voor kinderen en jongeren in Nederlandstalig België. Tot 17 mei 2012 was de hulplijn bekend als de Kinder- en Jongerentelefoon (KJT). Awel is bereikbaar via chat, e-mail, telefoon en een forum. Bellen kan op het nummer 102. Chatten kan je hier.

Het Jongerenadviescentrum (JAC) helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen op verschillende levensdomeinen. JAC heeft een chat die open is van maandag tot en met vrijdag van 13u tot 19u. Via de site kan je een contactformulier terug vinden om per mail te versturen, ze zijn ook bereikbaar via telefoon op 051 40 09 99. Chat hier.

WAT WAT is een platform van meer dan 70 organisaties (denk aan Awel, Sensoa, VDAB, Publiq, Child Focus, etc.) die jongeren willen informeren en toeleiden naar advies of hulp. Door de krachten te bundelen onder 1 merknaam is WAT WAT het referentiepunt voor jongeren met vragen. Neem hier een kijkje.

NOK NOK is een website opgericht voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar. De website is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en biedt informatie omtrent verscheidene topics. Neem hier een kijkje.

Zelfmoordlijn 1813 komt uit van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Denk je soms aan zelfmoord of heb je concrete plannen? Contacteer de zelfmoordlijn of praat met een familielid/vriend. Chat hier.

Tejo vzw. is een organisatie die therapeutische begeleiding aanbiedt voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar. Tejo leunt op vrijwilligers met een professionele ervaring. Jongeren kunnen anoniem langsgaan in een van de vele Tejo- locaties in België. Neem hier een kijkje.

Checkjezelf is een website van de Vlaamse overheid opgericht door het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het geeft concrete tips, verzorgt informatie en laat iemand inzien dat hij eigenlijk niet zo oké is. Check hier jezelf.

1712.be is een professionele hulplijn voor vragen rond geweld, misbruik en kindermishandeling. Gaat uit van het CAW, Vlaamse overheid, Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) en het online platform watwat. Chat hier.

nupraatikerover.be is een website waar jongeren online kunnen chatten en informatie vergaren, specifiek over thema’s rond seksueel overschrijdend gedrag. Het is gericht naar zowel jong als oud. Deze website is opgericht door het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. Chat hier.

Kan je de stap niet zetten tot het bereiken van deze organisaties? Praat erover met vrienden/familieleden! Team Jeugd is ook steeds bereikbaar via jeugd@wingene.be

Je kan Frederic en Erik van Team Jeugd ook aanspreken via hun facebook-account.