Gemeente Wingene

Sociaal Huis Wingene bedankt vrijwilligers met lokale streekproducten uit eigen gemeente

Het Sociaal Huis bedankt haar tientallen vrijwilligers dit jaar met een lokale streekbox die aan huis geleverd wordt. “Het coronavirus stak stokken in de wielen van onze jaarlijkse uitstap, maar we laten de Week van de Vrijwilliger niet zomaar passeren”, zegt schepen Tom Braet.

Het Sociaal Huis in Wingene kan een beroep doen op bijna 70 vrijwilligers. Hun inzet is divers: ze zorgen voor de huiswerkbegeleiding van kinderen, ze zijn chauffeur bij de minder mobielen centrale, ze helpen in het dorpsrestaurant, ze doen de telefoontjes bij de babbellijn, ze zorgen voor ondersteuning in de assistentiewoningen van De Schakel en doen huisbezoeken in functie van het zorgnetwerk.

“Het voorbije jaar was niet gemakkelijk voor onze vrijwilligers”, licht schepen Tom Braet toe. “Hun engagement werd on hold gezet of kreeg een andere invulling.” Toch stelden de vrijwilligers van Warm Wingene zich erg flexibel op. “Ze pasten zich razendsnel aan en hebben steeds doorgezet, ook al waren de omstandigheden niet altijd evident.” Hun inzet is heel belangrijk voor de gemeente. “Tijdens de Week van de Vrijwilliger willen we laten zien dat we hun bijdrage niet vanzelfsprekend vinden. Een groot deel van onze werking rust op hun schouders.”

Met hart en ziel vrijwilligen

Elke vrijwilliger krijgt een streekbox , gevuld met lokale producten en een wenskaart, die aan huis geleverd wordt. Deze levering gebeurt door de medewerkers van het Sociaal Huis zelf. “Zo blijven we contact houden”, klinkt het. “We hopen alle activiteiten van het Sociaal Huis zo snel mogelijk te hervatten zodat onze vrijwilligers opnieuw met hart en ziel kunnen vrijwilligen. En zo wordt Wingene nog een beetje meer Warm Wingene.”

Gepubliceerd op  vr 05 mrt 2021