Gemeente Wingene

Speelpleinwerking

Alle info op een rijtje

Pret Kadet staat voor zonnige vakantienamiddagen op het speelplein vol avontuur en plezier. Goed voorbereide en originele activiteiten, veel spelmateriaal en leuke speelterreinen maken gegarandeerd een succes van een namiddag op het speelplein. Jij komt toch ook?

Voor wie?

Alle kinderen vanaf de overstap naar de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar zijn welkom.

Waar?

Wingene: we verzamelen op het sportpark aan lokaal de Froggy.

Zwevezele: we verzamelen in sporthal de Zwaluw.

Wanneer?

Op alle weekdagen van 14 tot 17 uur.

Je bent welkom tussen 13.45 en 14 uur. Tussen 17 en 17.15 uur word je opgehaald. 

Speelplein Wingene:

Open: vanaf 1 juli tot en met 25 augustus 2021

Er is geen speelpleinwerking op 21 juli.

Speelplein Zwevezele:

Open: vanaf 1 juli tot en met 25 augustus 2021

Er is geen speelpleinwerking op 21 juli.

Kostprijs

Een namiddag speelplein kost € 2,50. Voor een volledige week betaal je € 12,50. We sturen nadien de factuur op.

Inschrijven

De inschrijvingen verlopen via een nieuw programma (dus niet langer via Grabbis). Inschrijven kan enkel na registratie op deze pagina (opgelet, het oude Grabbis-paswoord is niet geldig). Om vlot te kunnen inschrijven, registreer je je best al enkele dagen voor de inschrijvingsdag.

Inschrijven voor het speelplein doe je voor een volledige week. Een namiddag kost 2,5 euro, een 5-dagenweek 12,5 euro. Je betaalt de dagen waarvoor je bent ingeschreven! Na de zomer volgt een factuur. 

Heb je problemen bij het inschrijven, laat het ons weten.

Kinderopvang in de voormiddag (2021)

Dankzij gewijzigde richtlijnen is het dit jaar terug mogelijk om FERM kinderopvang te combineren met de speelpleinwerking en bubbelkampen. Dit betekent het volgende:

- Je kan op eenzelfde dag in de voormiddag naar de kinderopvang en in de namiddag naar de speelpleinwerking. Inschrijven voor de speelpleinwerking doe je per week.

- Je kan een aantal dagen in eenzelfde week naar de kinderopvang, en de overige dagen naar een bubbelkamp.

- Je moet op voorhand ingeschreven zijn voor Ferm kinderopvang en speelpleinwerking of bubbelkamp.

- Voor de speelpleinwerking worden de kinderen omstreeks 13u30 opgehaald in de opvang. Je hoeft dit niet op voorhand aan te vragen, wij zien dit aan de hand van de inschrijvingen voor het speelplein.

- Kinderen gaan onder begeleiding te voet van Duimelootje naar de speelpleinwerking in Wingene, of van de Ferm kinderopvang Zwevezele naar speelpleinwerking Zwevezele.

Tussen 17u00 en 17u15 worden de kinderen opgehaald op de speelpleinlocatie zelf. Vervoer terug naar de kinderopvanglocatie kan niet onder de huidige richtlijnen.

-> Een update omtrent de kinderopvang in 2022 volgt later!

Niet vergeten!

Speelkledij op ons speelplein is een must. Breng een koekje en een extra drankje mee.
Water bieden we gratis aan.

Warm weer? Smeer je goed in, breng zwemkledij en een handdoek mee en zet een hoofddeksel op!

Wat breng ik mee?

Tussendoortje en een drinkfles.

Begeleiding?

Er is per tien kinderen minstens een animator aanwezig. De animatoren worden begeleid
door een hoofdanimator. Alle animatoren volgden een basisopleiding. We stimuleren hen ook om een animatorattest te behalen. Team Jeugd zorgt elke dag voor ondersteuning van de hoofdanimatoren.

Inclusieve werking: iedereen is welkom!

We willen het speelplein zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen! Concreet wordt de speelpleinwerking in Zwevezele van 12 juli tot 25 augustus aangepast aan de noden van kinderen met een beperking. Met de grootste zorg proberen we op maat van elk kind te werken. Heb je hier vragen over? Neem dan zeker contact op met Team Jeugd.

Annulatievergoeding (2021)

Moet je een activiteit annuleren, dan moet je niet betalen in de volgende gevallen:
1. ALTIJD bij overmacht of ziekte (op vertoon van een ziektebriefje), 
2. voor annuleringen ten laatste op 17 mei ENKEL wanneer er voor de betreffende activiteit(en) deelnemers op een wachtlijst staan.

Wanneer wij, door overmacht, genoodzaakt zijn een activiteit te annuleren, krijg je het betaalde inschrijvingsgeld via overschrijving terug. 

Fiscaal attest

Het inschrijvingsgeld van de speelpleinwerking is fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot 12 jaar. Je ontvangt automatisch een fiscaal attest.

Klas- of leeftijdsgenoten

Sloeg je kind op school een jaar over of volgde het een jaar opnieuw, neem dan contact op met Team Jeugd. Je kan er voor kiezen om je kind te laten aansluiten bij klas- of leeftijdsgenoten. Je kan beide niet combineren. 

Hoe ziet zo’n dagje speelplein eruit?

Elke dag staan er verschillende leuke activiteiten op het menu, overgoten met een thematisch sausje. Geen zon, maar regen? Geen nood, bij slecht weer zorgen we voor een even leuk alternatief!

Tussen 13.45 en 14 uur: welkom!

Welkom op het speelplein! Inschrijven gebeurt dit jaar op voorhand (zie hierboven), de aanmelding gebeurt bijgevolg op naam. 

Tussen 14 en 17 uur: spelen maar!

  • De animatoren trappen de namiddag af met een leuke sketch.
  • We verdelen de kinderen in groepjes. De kleuters en de tieners van het vijfde en het zesde leerjaar vormen aparte groepjes met activiteiten die aangepast zijn aan hun leeftijd. De kinderen van het eerste tot en met het vierde leerjaar kunnen elke dag kiezen tussen een creatief en een actief speelaanbod. Ook deze groep wordt dus gesplitst.
  • Na de groepsactiviteit is het tijd om even uit te blazen. We bieden elk kind tijdens de pauze gratis water aan.
  • Na de pauze is er nog een uurtje vrij spel onder begeleiding. De kinderen kiezen zelf wat, met wie en met welk spelmateriaal ze spelen.

Tussen 17 en 17.15 uur: tot de volgende keer! 

We vragen vriendelijk, maar uitdrukkelijk, om de kinderen stipt te brengen en op te halen. Ben je te laat? Dan wordt vanaf 15 minuten voor en na een activiteit een vergoeding gevraagd van € 12,50 per kind per begonnen halfuur.

Verloren voorwerpen

Verloren voorwerpen worden tot 1 oktober 2020 bijgehouden door Team Jeugd. Daarna schenken we ze aan spullenhulp.

Informeer de hoofdbegeleider

Kinderen die om gezondheidsredenen niet volledig kunnen deelnemen aan bepaalde activiteiten, die medicatie moeten innemen of die het om één of andere reden gewoon kalmer aan moeten doen, dienen dit steeds vooraf te melden aan de hoofdanimator ter plaatse. Zorg ervoor dat de medische fiche bij het inschrijven voldoende en duidelijk ingevuld is zodat we op de hoogte zijn.

Huishoudelijk reglement

Wanneer je kind deelneemt aan de speelpleinwerking verklaar je als ouder(s) en kind kennis te hebben genomen van het huishoudelijk reglement en ga je hiermee akkoord. Het huishoudelijk reglement is steeds te verkrijgen bij Team Jeugd en Team Sport. 

Gebruik van fotomateriaal

Tijdens activiteiten worden enkel niet-gerichte foto's van de kinderen genomen, conform de GDPR-wetgeving. Deze foto's worden gedeeld op de Facebookpagina 'Jeugd
in Wingene'. Wanneer er toch gerichte foto's worden gemaakt en gebruikt voor gemeentelijke publicaties vragen we hiervoor expliciete toestemming. 

Verzekering

Alle kinderen zijn verzekerd tijdens de activiteiten en op weg naar en van het speelplein. Opgelet, enkel de kinderen vanaf het vierde leerjaar mogen na afloop van de activiteit alleen naar huis. Kinderen die jonger zijn laten we onder geen enkele voorwaarde alleen vertrekken.

Wie deelneemt aan de speelpleinwerking is verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Schade aan kledij is niet in de verzekering opgenomen, tandprothesekosten en brilschade worden wel terugbetaald. Verwittig bij een ongeval onmiddellijk Team Jeugd of Sport, zo kunnen de nodige verzekeringspapieren tijdig ingevuld worden.

Wanneer er bij een ongeval dokters- of apotheekkosten gemaakt worden dan
1. betalen de ouders eerst alles zelf,
2. krijgen zij een tussenkomst via hun ziekenfonds,
3. wordt het remgeld terugbetaald via de verzekering van het gemeentebestuur.
De polissen liggen ter inzage in het gemeentehuis.