Gemeente Wingene

Speelterreinen in de kijker tijdens geslaagde buitenspeeldag

Corona of geen corona, in Wingene hield het virus geen enkel kind tegen om op de Buitenspeeldag te ravotten in openlucht. Op aandringen van de gemeente trokken ze daarvoor naar een van de vele speelterreinen in hun buurt.

Bekijk hier de speelterreinenkaart

Het zijn drukke dagen voor Team Jeugd en Team Sport van de gemeente Wingene. “Tijdens de verlengde paasvakantie hebben we alles op alles gezet om zoveel mogelijk sportkampen en jeugdactiviteiten voor kinderen en tieners te laten plaatsvinden”, benadrukt schepen Jens Danneels. “De maatregelen werden kort voor de start van de vakantie aangepast en dat zorgde voor extra planning en inzet van animatoren. Maar in bubbels van tien en met veel aandacht voor spelen in openlucht is dat prima gelukt.” De gemeente blijft daarmee focussen op wat wel nog kan en mag. “Ook voor kinderen en tieners is deze periode niet evident. Daarom doen we er echt alles aan om hen op een veilige manier toch zoveel mogelijk te laten spelen en een uitlaatklep aan te bieden.”

Speelkaart

En bij spelen hoort natuurlijk ook de Buitenspeeldag. “Vorig jaar was er een digitaal alternatief en ook dit jaar moeten we nog rekening houden met de huidige coronamaatregelen”, vertelt schepen Jens Danneels. Maar spelen op een speelterrein in de buurt kan en mag wel. “In plaats van een groot evenement op één locatie hebben we de kinderen gevraagd om naar een speelplein in hun buurt te trekken. Ze vonden er uitdagende opdrachten en leuke speeltips terug en we passeerden ook met een lekker ijsje voor ieder buitenspelend kind.” In Wingene kunnen kinderen op bijna dertig locaties terecht om uitdagend en tegelijkertijd veilig buiten te spelen. Van trapveldjes tot speelplekjes midden in de natuur. Alle speelterreinen zijn terug te vinden op een nieuwe speelkaart via www.wingene.be/buitenspeeldag. “We hebben bewust veel ge├»nvesteerd in onze speelterreinen en daar dragen we nu de vruchten van.”

De zomer komt eraan

De Buitenspeeldag kondigt ook de laatste rechte lijn naar de zomervakantie aan. “We weten nog niet helemaal wat de zomer brengt, maar we laten ons daardoor niet tegenhouden om een fantastisch programma in elkaar te boksen. Onze kinderen en tieners hebben dat na deze bijzondere periode echt verdiend.” De gemeente anticipeert op mogelijke coronamaatregelen die tijdens de zomermaanden nog van kracht zijn door bijvoorbeeld opnieuw bubbelkampen te organiseren waarin verschillende activiteiten gebundeld worden. Ook de inschrijvingen voor de speelpleinwerking verlopen per week. “Dat maakt het voor de ouders ook gemakkelijker om op een zo’n veilig mogelijke manier de vakantie van hun kinderen te plannen.”

Alle activiteiten kan je terugvinden via www.wingene.be/zomeractiviteiten. Inschrijven kan vanaf woensdag 28 april om 19 uur.

Foto's: Evelyn Kaes

Gepubliceerd op  do 22 apr 2021