Gemeente Wingene

SportieGO! & SportieFUN!

Van één naar twee werkingen

Dus, vanaf september 2022 biedt Sportievak jullie een bijgestuurd multisportaanbod aan.
Voor de kinderen van het eerste en tweede leerjaar komt er een SportieFUN-werking. In deze lessenreeks staat de ontwikkeling van de breed motorische vaardigheden en het beweegplezier voorop.

Uiteraard blijft het sterke concept van SportieGO! ook bestaan. Kinderen van het derde en vierde leerjaar zullen hopelijk ook in jullie gemeente kunnen deelnemen aan deze multisport-werking en nadien doorstromen naar de sportclubs van jullie gemeente of regio.

Want hoe vroeger er gestart wordt met een divers multisportaanbod, hoe groter de kans op een blijvende sportparticipatie.


SportieFUN staat voor een reeks van 27 lessen (van 1 uur), begeleid door een vaste gediplomeerde lesgever en ondersteund door traditioneel en vernieuwend sport- en spelmateriaal. De kinderen krijgen diverse beweegvaardigheden aangeboden, met een knipoog naar een aantal sportdisciplines.
De lesgever werkt met uitgewerkte lesfiches en krijgt om de 9 weken een sprankelend nieuw materiaalpakket om samen met de kinderen te ontdekken.
Wensen jullie meer info over de inhoud van de sportlessen en de bijhorende materiaalpakketten, neem dan gerust contact op.

SportieGO! staat voor een reeks van ongeveer 27 lessen, waarbij om de drie lessen een andere sport aan bod komt, aangeboden door lesgevers van de lokale sportclubs. 

Naast de clublesgevers is er ook een vaste gediplomeerde omnisportlesgever die de kinderen dus doorheen het volledige traject begeleidt.

Wanneer SportieGO!? Elke woensdag van 14 tot 15.30 uur - Geen les op feest- en vakantiedagen
Wanneer SportieFUN! Elke woensdag van 15.30 - 16.30 - Geen les op feest- en vakantiedagen
Waar? Sporthal Wingene
Voor meer info? Website SportieGO! Wingene 

Schrijf je hier in