Gemeente Wingene

Wandelen

Heel wat wandelingen doorkruisen Wingene. Hieronder alvast een aantal tips:

NIEUW: IK ZOMER WEST-VLAAMS
De gemeente werkte in samenwerking met Landelijke Gilden en Unizo Wingene-Zwevezele in het kader van ‘Ik zomer West-Vlaams’, een initiatief van Provincie West-Vlaanderen, 9 gloednieuwe wandelroutes uit. Bekijk ze hier!

Wandelnetwerk Bulskampveld

Verken het Landschapspark Bulskampveld via het wandelnetwerk. Stippel zelf je wandelroute van knooppunt naar knooppunt uit of ga op pad op één van de kant-en-klare routes op het netwerk. 

Plan hier je route

10 tips voor Landschapspark Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld (2 km)

Avontuurlijke avontuurlijke wandeling vol spelprikkels in de groene omgeving van Sint-Pietersveld en de Vagevuurbossen. Je start de wandeling inde Boskapeldreef en onderweg maak je kennis met de dieren van het bos, test je je evenwicht of je springkunsten en ontdek je wondermooie plekjes. Expeditiekaartje

Wildenburgwandelroute (7 km)

Het Wildenburg wandelpad situeert zich tegen de achtergrond van een kasteelpark en middeleeuws landgoed. Je verken de omgeving van Wildenburg en het Sint-Pietersveld. De route start aan het Sint-Joriskerkje naast het landgoed Blauwhuis. Download route.

Vrijgeweidwandelroute (12 km)

De Vrijgeweid wandelroute vertrekt aan de kerk van Baliebrugge (Oostkamp). Via landelijke wegen stap je al vrij snel het historische Vrijgeweid binnen, een landschap met statige populieren, witte hoeves en onverharde dreven. Download route.

Parochieveldwandelroute (8,5 km)

De bosrijke route overschrijdt de provinciegrenzen. Je vertrekt in Doomkerke en stapt via de Vorte Bossen en het Parochieveld, het Sint-Pietersveld in Wingene binnen. Download route.

Vagevuurwandeling (9 km)

Je wandelt doorheen de Vagevuurbossen, befaamd voor hun variatie. Heide, open plekken, poelen, veel dennen en sparren, maar evenzeer berken, beuken en zomereiken. Download route.

Wandelpaden Gulke Putten

Beide routes vertrekken aan de parking in de Boskapeldreef en verkennen het natuurgebied de Gulke Putten. Veen en natte heide zijn typerend voor het gebied. Download routes.

De Stretjeswandeling (8 km)

De Stretjeswandeling start op het Marktplein van Zwevezele (OC Damberd) en loodst je via oude straatjes en kerkwegels doorheen de dorpskern. Het kaartje kan je onderaan de pagina downloaden.

10.000 stappen in Wingene en Zwevezele

Bewegen is fysiek gezond, maar ook mentaal put je er kracht uit. Algemeen wordt aangenomen dat 10.000 stappen per dag ideaal is. Zowel in het centrum van Wingene als Zwevezele kun je terecht voor een 10.000 stappenwandeling. De kaartjes kan je onderaan deze pagina downloaden.

In de voetsporen van...

Reeks wandelingen en fietstochten met een 'historische gids', culinaire proeverijen en verrassende activiteiten en plekjes in Ardooie, Beernem, Dentergem, Oostkamp, Pittem, Ruiselede, Tielt en Wingene voor groepen van acht tot twintig personen. Alleen te boeken via Team Toerisme en Recreatie.

Met de routes op de onderstaande kaart en downloads kan je meteen (digitaal) starten met wandelen.

Verder kan je nog wandelroutes in en rond Wingene terugvinden op RouteYou