Gemeente Wingene

Start fase 1: Beernemsteenweg

Vanaf maandag 15 oktober 2018 start de eerste fase van de werken Beernemsteenweg. De weg wordt ter hoogte van de kerk Wildenburg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer kan via verschillende omleidingen van en naar de E40 of centrum Wingene rijden.

Fase 1A en 1B

Maandag starten de werken in fase 1A (kerk Wildenburg tot de Gravestraat). In deze fase wordt de volledige breedte van het openbaar domein aangepakt. De volledige rijweg wordt opgebroken, riolering en een fietspad worden aangelegd.

Aansluitend op deze fase komt de fase 1B aan de beurt, in deze fase blijft de rijweg (op het kruispunt met de Blauwhuisstraat en Blauwhuisstraat zelf) behouden. De werken situeren zich voornamelijk in de zijberm van de weg waar het fietspad en riolering komt te liggen.

Vanaf juli 2019 gaan we van start met fase 2. De nutsbedrijven werken dan verder in de Romerijstraat. 

Omleidingen

De fases 1A en 1B worden aaneensluitend uitgevoerd, de omleiding blijft voor beide fases dezelfde.

De omleiding voor doorgaand (zwaar) verkeer gebeurt gedurende de werken via Zwevezele, de Hille langs de N50 naar het oprittencomplex Oostkamp.

Voor lokaal bestemmingsverkeer is er een lokale omleiding voorzien:

Torenweg “Aanwijs” – Vagevuurstraat – Bruggesteenweg (Ruiselede) - Wingenesteenweg (Ruiselede) – Ruiseledesteenweg (Wingene)

Timing

Hoe lang zullen de werken duren?

De werken gingen van start in juli 2018. Het begon bij de aanleg van de parking van de school van Wildenburg. De voorbereidende werken voor zowel de rioleringswerken als de werken van de nutsleidingen die momenteel ter hoogte van de industriezone zitten, zijn ondertussen afgerond.

Fase 1A en 1B gaan van start op 15 oktober en worden afgerond in juli 2019. Vanaf juli 2019 gaan we van start met fase 2. De nutsbedrijven werken dan verder VANAF de Romerijstraat richting centrum Wingene.

Contactgegevens

Via onze website en onze Facebookpagina blijf je op de hoogte van de geactualiseerde informatie over de werken. 

Bij hoogdringendheid verwittig eerst de hulpdiensten op het nummer 112!

Contactpersoon tijdens de werken: Yannick Vande Casteele - yannick.vandecasteele@wingene.be 

Nutsvoorzieningen
Voor meldingen in verband met gas, water, elektriciteit en andere nutsvoorzieningen neemt u best contact op met één van de nutsbedrijven uit onderstaande lijst:

  • Eandis
    • Storingen: 078 35 35 00
    • Gasreuk: 0800 65 065
  • De Watergroep – storingen: 02 238 96 99
  • Proximus – storingen: 0800 22 800
  • Telenet – storingen: 015 66 66 66

 

Gepubliceerd op  do 11 okt 2018