Gemeente Wingene

't Munckenei: Stefaan Verhelle en Hermine Steenhuyse (eieren)

Bedrijf

Stefaan Verhelle en Hermine Steenhuyse runnen hun familiebedrijf 't Munckenei in de Ondankstraat 1B te Wingene

Ze slagen er al 21 jaar in om hun verse scharreleieren dagelijks tot bij de klant te krijgen. Kwaliteit, klant- en diervriendelijkheid zijn hun prioriteit.

Omdat blije kippen lekkere eieren leggen, lopen de kippen binnen én buiten. Deze aanpak biedt hen een veilige en beschermde omgeving. 

Product

De automaat van Stefaan en Hermine staat in de Ondankstraat 1B te Wingene en wordt dagelijks gevuld met kakelverse scharreleieren.

Scharreleieren worden gelegd door scharrelkippen. Deze naam verwijst naar de huisvesting van de kip. De kippen lopen binnen in het scharrelbedrijf met wintertuin

Wist je dat?

Eieren worden best niet op een warme plaats bewaard, maar wel netjes in de koelkast én in hun originele verpakking. Deze verpakking biedt bescherming tegen beschadiging, vertraagt ook het vochtverlies en helpt absorptie van vreemde geuren te voorkomen. 

#Koop lokaal

De bedrijfsleider is dagelijks vroeg uit en in de veren en is voor elke klant het vaste aanspreekpunt. Gecentraliseerd in onze eigen gemeente en zonder veel externe tussenschakels is 't Munckenei een klantgericht en diervriendelijk familiebedrijf. Het transport wordt tot een minimum beperkt. Deze korte (productie)keten is een garantie op snelheid en kwaliteit. De klant is koning bij ’t Munckenei en hun kippen zijn de koninginnen in dit verhaal.