Gemeente Wingene

Straatbeeldcampagne

Onderaan deze pagina kan je alle lokale affiches terugvinden. Je kan deze gemakkelijk downloaden, afprinten op A4 en vervolgens ophangen op jouw raam, auto ... Zo zet je onze belangrijke boodschap kracht bij! 

Het eerste luik van 'Wingene prikt' richt zich met een straatbeeldcampagne op de doelgroep van de 65-plussers omdat zij als een van de eerste doelgroepen, na de bewoners van woonzorgcentra en zorgpersoneel, aan bod komen. Heb jij Albert, Erik, Erna, Hendrik, Josette, Laurent, Lena, Leo, Madeleine, Marcel en Urbain al in het straatbeeld gezien? 

Albert

“Het vaccin is de beste manier om het virus snel klein te krijgen. De lockdown is niet goed: op menselijk en economisch vlak is de schade groot. Mijn vrouw is trouwens zeer ziek geweest van het virus. Ik kijk er nu naar uit om weer met de vriendenkring op stap te kunnen en de kinderen en kleinkinderen hier in huis te hebben. Ik zou ook graag weer kunnen genieten van evenementen in onze gemeente. Ik was jarenlang lid van het carnaval- en feestcomité. Hopelijk gaan er niet al te veel tradities verloren.”

Erik

"Het coronavirus heeft ons leven echt wel stilgelegd. Voorheen organiseerde en nam ik deel aan heel wat OKRA-activiteiten: de dans, het kaarten, fietsen in groep … Het einde van de tunnel lijkt toch nog veraf.

Ik vind dat we met z’n allen ons best doen en ik hoop dat we snel weer de draad kunnen oppikken. Ik verlang naar de ontmoeting met mekaar. Zo kijk ik echt uit naar ons OKRA-paasfeest. Hopelijk kunnen we dat organiseren; misschien zal dat nog niet mogen met zo veel mensen als gewoonlijk, maar als we al met enkelen kunnen samenkomen is dat al een overwinning. Daarom laat ik me dus vaccineren: om me beschermd te voelen, om de tijd van toen terug te krijgen en om onze OKRA-activiteiten weer te kunnen opstarten."

Erna

"Ondanks alles hebben we de lockdownperiodes tot nog toe goed doorstaan. Ik weet me bezig te houden met breien en naaien, en ander klusjes thuis. Mijn man en ik gaan af en toe ook eens wandelen. We missen natuurlijk wel de hele familie om eens heen.

Ik kijk er heel erg naar uit om weer normaal te kunnen leven. Het zou deugd doen om weer eens echt met onze Femma-leden te kunnen samenkomen en met mekaar van gedachten te kunnen wisselen bij een stevige kop koffie. Ik wil met het bestuur snel weer activiteiten kunnen plannen en organiseren voor onze leden, zodat onze vereniging weer wat leven ingeblazen kan worden.

Daarom laat ik me dus vaccineren, om beschermd te zijn, weer onbezorgd te kunnen leven en weer echt goed contact te kunnen hebben met mekaar."

Hendrik

"Ik laat me vaccineren omdat ik de zomer weer ten volle wil kunnen beleven. In de coronalockdown nam ik op relatief geïsoleerde manier afscheid van het burgemeesterschap. Dat isolement, ook in de kleine familiebubbel waarin we nu leven, toont aan hoe belangrijk contact en het sociale weefsel voor ons allemaal zijn.

Wanneer we ons met z’n allen laten vaccineren, kunnen we snel weer samenkomen met de hele familie, zonder beperkingen. Een herwonnen vrijheid is trouwens nodig voor ons onderwijs en onze economie. Onze kinderen en jongeren mogen geen te grote achterstand oplopen en onze bedrijven hebben nood aan zuurstof – al heb ik er alle vertrouwen in dat alles goed komt."

Josette

“Ik laat me vaccineren om mezelf en anderen te beschermen, en omdat ik de kinderen en kleinkinderen weer wil vastpakken. Tijdens de lockdownperiode hadden mijn man en ik onze huwelijksverjaardag willen vieren, maar dat kon niet zoals we wilden. De kinderen zorgden toch voor een mooie en coronaveilige verrassing. We moeten snel weer normaal kunnen gaan leven. De ‘haaggesprekken’ met buren en familie zijn goed, maar we willen toch graag weer eens samen rond de tafel kunnen zitten.”

Laurent

“De lockdownperiode is lastig … Ik heb het geluk op de buiten te wonen en veel ruimte te hebben. Ik verveel me niet: er is de zorg voor onze dieren, en de koers natuurlijk. Maar ik mis de grote familiebijeenkomsten: kerstavond, Nieuwjaar, Sint-Jankermis … Soms zit er hier 30 man! Hopelijk moeten we zulke samenkomsten niet te lang meer missen. Daarom laat ik me vaccineren."

Lena

"Als ik ook maar één iemand ervan kan overtuigen om zich te laten vaccineren, dan doe ik dat zeker!

De lockdownperiode is niet eenvoudig, maar mijn man en ik proberen toch zoveel mogelijk buiten te zijn en te wandelen en te fietsen. Maar wie nu alleen thuis zit, heeft het lastig. Ik maak me zorgen over de mensen die weinig anderen zien. Ikzelf ben graag onder de mensen. Dat geeft me energie.

Dat is ook de reden waarom ik me inzet voor Okra en Samana. Met onze activiteiten proberen we mensen die het moeilijk hebben samen te brengen. Wanneer mensen zich dan amuseren op onze activiteiten, dan ben ik ook gelukkig. Dat gevoel hebben we met zijn allen weer nodig. En wie wil nu niet weer eens tijdens een fietstochtje of een wandeling kunnen genieten van een lekkere pannenkoek op een gezellig terrasje?"

Leo 

“Met het vaccin kunnen we onze wereld weer gezond maken. Ik laat me dus niet enkel vaccineren voor mezelf, maar voor ons allemaal. In de lockdownperiode doen mijn vrouw en ik de dingen ‘op ons gemak’. Maar we willen graag weer eens echt onder de mensen zijn. Ik verlang naar de opening van de cafés, zodat we weer kunnen bijpraten met een pint erbij. En ik kijk ernaar uit om weer te kunnen zingen met ons koor Cantando en het Gregoriaans kerkkoor.”

Madeleine

“Weer eens buiten kunnen en de buren, de mensen in de straat en de familie weer dicht te hebben, dat mis ik. Daarom laat ik me vaccineren. In de zomer vorig jaar viel de lockdown nog mee. Het was mooi weer, we konden buiten. Maar de winter heeft nu lang genoeg geduurd. We zijn dan misschien al oud, maar we leven ook nog graag een beetje.”

Marcel

"Mijn grootste passie is voetbal. Al meer dan 20 jaar doe ik allerlei klusjes voor KSKV Zwevezele: de kleedkamers netjes houden, de truitjes wassen … Dat mis ik nu. Ik mis de sfeer van op en rond het veld, de spanning, de vreugde bij winst, het verdriet bij verlies.

Daarom laat ik me vaccineren: om weer van het voetbal te kunnen genieten, en de kleinkinderen weer te kunnen zien. We hebben digitaal contact, maar dat is toch echt wel hetzelfde niet."

Urbain

"Het liefst zou inwoner en ondernemer Urbain het weekend inzetten in zijn café samen met zijn klanten. Voorlopig kan dat nog niet, maar als we ons allemaal laten vaccineren dan klinken we binnenkort weer op de toekomst !
"Met een vaccin zal ik me weer veilig voelen. Ik heb schrik om ziek te zijn. Ik zou ook graag mijn café weer kunnen openen en de stamgasten zien. Nu hou ik me bezig met wat wandelen, eens met de auto rijden, tv te kijken en het sportnieuws te volgen. Ik hoop dat alles snel weer normaal begint te worden.”