Gemeente Wingene

Succesvolle infoavond over cybercriminaliteit

Heb jij deze interessante infoavond gemist? Zo kom je alsnog alles over het onderwerp te weten en ben je cybercriminelen te slim af.
Meer dan 120 inwoners kwamen gisteren langs op de infoavond over cybercriminaliteit, georganiseerd in samenwerking met de lokale politie. Ze namen een heleboel tips mee naar huis en zijn zo (nog) beter gewapend tegen cybercriminelen die helaas steeds op de loer liggen.

Wil je ook meer weten over dit onderwerp of heb je prangende vragen? We helpen je graag verder:
  • Hier kan je de getoonde presentatie van de politie terugvinden. 
  • De overheidswebsite Safeonweb is een aanrader. Je vindt er een overzicht van het laatste nieuws over cybercriminaliteit en een heleboel waardevolle tips om te vermijden dat je zelf slachtoffer wordt. Tip: installeer de app Safeonweb op je smartphone om waarschuwingen te ontvangen over mogelijke virussen die je op jouw toestel hebt opgelopen. 
  • Onze digihelpers staan voor je klaar! De volgende sessie vindt plaats op zaterdag 2 maart van 10 tot 12 uur in bib kerk Hille.
  • In april organiseren we een gratis korte digicursus van 3 lessen, steeds op dinsdagochtend, over 'veilig op het internet'. Inschrijven voor de korte digicursus kan via deze pagina (Tip: wacht niet te lang om in te schrijven want onze cursussen zitten snel vol).
  • Kinderen of tieners in huis die ook gebruikmaken van internet en/of smartphone? Dan raden we ten zeerste deze interessante infoavond over mediaopvoeding voor (groot)ouders en leerkrachten aan die we eind maart organiseren. Tom Termote, expert mediawijsheid, wijst je op de gevaren van het internet en de valkuilen waar kinderen en tieners kunnen intrappen. 
Gepubliceerd op  wo 21 feb 2024