Gemeente Wingene

't Hof Rozendale (zuivel, brood, charcuterie, confituur en honing)

Bedrijf

Sedert 1998 baat Jo Clarisse het ouderlijk landbouwbedrijf uit in de Rozendalestraat 37 te Wingene over. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een gespecialiseerd melkveebedrijf met kalveren en koeien. Het bedrijf beschikt over een melkveestal met lig- en loopruimte. De koeien worden er gemolken in een carrousel, een ronddraaiend platform waar koeien elk om de beurt opstappen en na het melken rustig weer afstappen. Daarnaast worden bij hen ook varkens gekweekt en aardappelen geteeld. 

Producten

De melk van hun koeien wordt ter plaatse verwerkt tot yoghurt, platte kaas, boter en pudding. 

In de hoevewinkel 't Hof Rozendale worden deze zelfgemaakte zuivelproducten en ook brood, charcuterie, confituur en honing verkocht. 

Wist je dat?

De melkkoe geeft gemiddeld zo'n 8000 liter melk per jaar, tussen de 20 à 25 liter per dag. Een deel van deze melk komt in de winkelrekken terecht, de rest wordt verwerkt in kaas, yoghurt, room, boter, ...

#Koop lokaal

Wie fan is van de korte keten is bij 't Hof Rozendale aan het juiste adres. In deze hoevewinkel verkopen ze naast de eigen verse zuivelproducten ook kazen van collega's rechtstreeks aan de klant. 

De hoevewinkel is op zaterdag doorlopend open van 9u tot 16.30