Gemeente Wingene

Team Interne Werken maakt Zwevezele klaar voor de lente!

Dit voorjaar voerden onze diensten verfraaiingswerken uit in Zwevezele. Op de begraafplaats zijn nieuwe urnekelders geplaatst en de omgeving rond de kerk werd onthard. Om de lente te verwelkomen worden er momenteel op beide locaties vaste planten aangeplant.
Op de begraafplaats van Zwevezele zijn nieuwe urnekelders geplaatst. Om het bezoekers zo comfortabel mogelijk te maken, zal er naast de betonnen stapstenen die naar het veld leiden ook een rustpunt met zitbank gecreëerd worden.
 
Bovendien zal het nabijgelegen Bieland in de toekomst ook rechtstreekse verbonden worden met de begraafplaats. Momenteel is ons Team Interne Werken druk bezig met het verfraaien van de omgeving door vaste beplanting te plaatsen, met als doel zoveel mogelijk bijen en vlinders aan te trekken.
 
Net zoals het aanleggen van het urneveld hebben onze eigen diensten ook de omgeving rond de kerk van Zwevezele onthard en opnieuw aangelegd. Om ook daar de lente te verwelkomen, worden er vaste planten geplaatst om wat kleur in de straat te brengen.
 
 
Gepubliceerd op  vr 29 mrt 2024