Gemeente Wingene

Technische talenten ontvangen diploma van de Techniekacademie

Op woensdag 11 december hebben 40 pientere, jonge inwoners van Wingene hun diploma ontvangen van de Techniekacademie. Begin volgend jaar gaat in zowel Wingene als Zwevezele een nieuwe lessenreeks van start.

De Techniekacademie Wingene is een initiatief dat kinderen onderdompelt in de wereld van techniek en STEM. “Als gemeente vinden we het belangrijk om zo’n initiatieven te ondersteunen”, zegt schepen Hedwig Kerckhove. “Uit onderzoek blijkt dat kinderen na deelname aan de Techniekacademie meer ambitie hebben om zelf een technische job te doen en minder genderstereotiep denken over techniek.”

Zelfrijdend wagentje bouwen

De kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar werden tussen september en december uitgedaagd rond zes concrete projectjes. Ze maakten een periscoop, een memohouder, badproducten en een deurmatalarm, ze programmeerden een zelfrijdend wagentje en bouwden een flatgebouw met windturbine. De kinderen gingen ook op bedrijfsbezoek naar De Witte-Vandecaveye, een bedrijf dat al enkele decennia actief is in de elektriciteitssector.

Begin volgend jaar gaat in zowel Wingene als Zwevezele voor kinderen uit het derde en vierde leerjaar een nieuwe lessenreeks van start. Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt. 

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente en Hogeschool VIVES. Met de steun van lokale bedrijfspartner De Witte-Vandecaveye bvba, Logi-Technic en de Provincie West-Vlaanderen.

Meer info kan je terugvinden op deze website.

Gepubliceerd op  do 12 dec 2019