Gemeente Wingene

't Geselleke

Gesellige buurten zijn buurten waar mensen comfortabel thuis of in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen en er de hulp en de ondersteuning krijgen van buren, professionele zorgverleners, vrijwilligers of familie. Buurten waar mensen elkaar ontmoeten, vertrouwen, versterken en waar spontaan dingen groeien. 

In die buurten zijn onze Gesellige buren spilfiguren. Ze zijn een vertrouwd gezicht in de buurt en het aanspreekpunt voor de buurtbewoners. Gesellige buren verbinden de buurt en de gemeente. De buurtbewoners kunnen bij hen terecht voor van alles en nog wat. Ze informeren over activiteiten in de buurt, maken af en toe wat tijd vrij voor hun buren of maken hen wegwijs in de gemeente. Én ze staan er niet alleen voor, want de buurtzorgcoördinatoren staat hen bij met raad en daad.

Daarnaast worden er in het lokaal dienstencentrum heel wat activiteiten georganiseerd om buurtbewoners sterker te maken en om ontmoeting te stimuleren. 

In 't Geselleke houden we je op de hoogte van alles wat er reilt en zeilt in de Gesellige buurt en in Geselle. Je kan dit boekje gratis aanvragen via geselle@wingene.be of telefonisch via 1750.