Gemeente Wingene

Thermocar scant gevels in Wingene op energieverlies

Op zondagavond 29 januari en in de nacht op maandag 30 januari zal de ‘thermocar’ opnieuw uitrijden in Wingene. Deze wagen scant de gevels met een thermografische camera om zo het warmteverlies bij woningen in kaart te brengen. Gemeente Wingene doet hiervoor een beroep op het Energiehuis WVI.

Door de themocar wordt van elk huis een thermografische gevelscan gemaakt. Dit gebeurde vorig jaar al voor alle woningen in Zwevezele. De thermografische foto’s brengen warmteverliezen via onder meer muren, buitenschrijnwerk en rolluikkasten in beeld. Ze bieden dus een eerste indicatie over eventuele nodige renovaties.

In het voorjaar wordt iedereen nog uitgenodigd op een infoavond waar een expert van het Energiehuis WVI een algemene, technische toelichting zal geven over de warmtescans en subsidiemogelijkheden voor energetische woonrenovaties. Na afloop kan wie interesse heeft een afspraak maken voor een in te plannen individueel gesprek (thermoloket), zodat de warmtefoto correct wordt geïnterpreteerd. Er wordt dan ook samen met de bewoners bekeken welke isolatiemogelijkheden voor de woning het meest geschikt zijn. Ook de Inwoners van Zwevezele krijgen opnieuw de mogelijkheid om een afspraak in te plannen op het thermoloket.

Gepubliceerd op  do 26 jan 2023