Gemeente Wingene

Geannuleerd - Tien klimaatacties die werken

Door de nieuwe richtlijnen tegen het coronavirus zijn we verplicht om de lezing ‘Tien klimaatacties die werken’ van Pieter Boussemaere uit te stellen. Uitstel is geen afstel! De lezing wordt onder voorbehoud verplaatst naar 16 april 2021. Gooi jouw ticket dus niet weg, want dit blijft geldig voor de nieuwe lezing.

Lijkt de klimaatverandering een ver-van-je-bedshow, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al van alles. Alleen, helpt het ook echt?

Want over klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen. Zo hameren sommigen vooral op consuminderen. Anderen focussen uitsluitend op technologische redmiddelen. Nog anderen beweren dat gelijk welke actie nutteloos is. En wat met veel gestelde vragen: is kernenergie, houtverbranding of een elektrische wagen nu goed of slecht voor het klimaat? En hoe breng je de klimaatkwestie ter sprake zonder meteen weggezet te worden als ‘groene’?

Tien klimaatacties die werken vertrekt van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek krijg je tien persoonlijke acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken. Het is een praktisch lezing voor wie zijn steentje wil bijdragen en op zoek is naar doelgerichte oplossingen.

Je wordt tijdens de lezing actief betrokken via vraagstelling, het samen opbouwen van redeneringen en het maken van licht verteerbare oefeningen. Er wordt tijdens

de lezing zoveel mogelijk gebruik gemaakt van beeldmateriaal en videofragmenten om de aantrekkelijkheid te verhogen.

Iedereen is meer dan welkom, want het klimaat is een zaak van iedereen.

Pieter Boussemaere is docent klimaat & wereldgeschiedenis aan de Vives Hogeschool in Brugge.

Meer info

Wanneer? Vrijdag 16 april 2021 (onder voorbehoud) 

Hoe laat? Om 19.30 u. 

Waar? In CC de Wissel 

Gratis

Tickets te verkrijgen via:

Dienst Vrije Tijd de Alk: 051 65 04 40

of digitaal via ons e-loket

 

Organisatie: milieuraad Wingene i.s.m. gemeente Wingene