Gemeente Wingene

Toerist in ons dorp

Wordt het deze zomer voor jou een vakantie in eigen dorp? De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we de omgeving dichtbij ons huis opnieuw ontdekken en waarderen. Daarom hebben we 23 gloednieuwe wandel- en fietsroutes in en rond Wingene ontwikkeld. Het is een gevarieerd aanbod geworden van korte en lange tochten die je alleen, met z'n twee of met het hele gezin kan doen. Stuk voor stuk fijne ontdekkingstochten langsheen de mooiste plekjes in onze gemeente. 

Langs horecazaken en korte keten-verkooppunten 

De routes passeren langs horecazaken en verkooppunten van de korte keten. Zo geven we hen deze zomer een duwtje in de rug. Je kan het overzicht hieronder en per route terugvinden. 

Tegoare ip boane

Tijdens de zomer zijn we ongetwijfeld met velen op baan. Fietsers en wandelaars verkennen
de landelijke wegen, landbouwers oogsten hun gewassen … Respect voor elkaar en voor de natuur zorgt ervoor dat alles vlot en veilig verloopt. Samen maken we er een heerlijke zomer van. 

Ik zomer West-Vlaams

Deze actie is een samenwerking met Landelijke Gilden en Unizo Wingene-Zwevezele en maakt deel uit van ‘Ik zomer West-Vlaams’, een initiatief van Provincie West-Vlaanderen. Surf naar deze website voor nog meer inspirerende ideeën tijdens de zomerperiode.