Gemeente Wingene

Steunmaatregelen

 
Om mogelijke verliezen te compenseren voor getroffen ondernemers, worden er zowel op federaal als Vlaams niveau nieuwe steunmaatregelen gelanceerd.

Op de website van Vlaio is een mooi overzicht te vinden van alle van kracht zijnde maatregelen.

 

Vlaams beschermingsmechanisme

  • Ondernemingen met een omzetdaling van minstens 60 % kunnen vanaf 16 maart een aanvraag indienen voor de periode van 1 februari 2021 tot en met 28 februari 2021.
  • Ondernemingen die verplicht gesloten waren tussen 1 februari 2021 en 28 februari 2021 kunnen steun aanvragen voor de sluitingsperiode. Deze ondernemingen moeten hun omzetdaling niet aantonen voor de sluitingsperiode.

Een aanvraag indienen kan vanaf 16 maart 2021 tot en met 15 april 2021.

 

Het overbruggingsrecht

Zelfstandigen kunnen tijdens de coronacrisis in 2021 nog steeds een beroep doen op één van de uitkeringen van het overbruggingsrecht: het 'Dubbel corona-overbruggingsrecht, het 'Crisis-overbruggingsrecht-omzetdaling' of het 'Crisis-overbruggingsrecht-quarantaine/zorg kind'.

 

Totaaloverzicht

Het totaaloverzicht van financiële ondersteuningsmogelijkheden kan je hier vinden.
 

Je zaak online? Nu of nooit!

De coronacrisis treft Vlaamse ondernemers uit tal van sectoren erg hard. Het sluiten van winkels heeft een grote impact en zal nog lange tijd zijn sporen nalaten. Om je klanten nog te kunnen bereiken, moet je zaak online sterk aanwezig zijn. In 5 webinars wil VLAIO je inspireren om niet bij de pakken neer te zitten, en nu je online aanwezigheid te boosten!