Gemeente Wingene

Uitgebreide uren baantjeszwemmen in recreatiebad de Alk

Vanaf zaterdag 1 april wordt het aanbod baantjeszwemmen in recreatiebad de Alk uitgebreid. Ook de vakantieregeling werd aangepast om ruimte te maken voor het baantjeszwemmen.

Dit komt dankzij de vragenlijst die in 2022 werd gelanceerd naar de zwembaden van regio Midwest. Hierin werd gepeild naar de mening, tevredenheid en eventuele aandachtspunten om de werking te verbeteren.

Resultaten vragenlijst

“Uit de resultaten van de vragenlijst stelden we vast dat de meest terugkerende vraag het uitbreiden van het aanbod ‘baantjeszwemmen’ was. Daarom hebben we beslist om dit aan te pakken en vanaf 1 april meerdere momenten baantjeszwemmen te voorzien”, vertelt schepen van Sport Jens Danneels.

Aangepaste regeling

Voordien was het mogelijk om te baantjeszwemmen op maandag 12 tot 13.30 uur en op woensdagmorgen 7 tot 8.30 uur. Tijdens de vakanties was er geen baantjeszwemmen.

Vanaf zaterdag 1 april, bij de start van de paasvakantie, is het ook mogelijk om tijdens de schoolvakanties baantjes te zwemmen op woensdagochtend van 7 tot 9 uur en op zaterdag- en zondagochtend van 8 tot 9 uur.

Tijdens de schoolweken ziet de regeling er als volgt uit:

  • maandag van 12 tot 13.30 uur
  • woensdag van 7 tot 8.30 uur
  • donderdag van 12 tot 13.30 uur
  • zaterdag- en zondag van 8 tot 9 uur 

Enkel het groot bad is vrij tijdens het baantjeszwemmen, de recreatieve toestellen worden uitgeschakeld. Tijdens deze uren geldt dan een voordelig tarief. 

Alle openingsuren en het aanbod van de Alk 

Gepubliceerd op  do 30 mrt 2023