Gemeente Wingene

Update 16 oktober: bijkomende federale maatregelen in de strijd tegen corona

Vanaf maandag 19 oktober zijn er verstrengde maatregelen van kracht om het coronavirus te bestrijden. Hier krijg je een overzicht.
Onderstaande maatregelen hebben een impact op ons allemaal, het wordt dus opnieuw een moeilijke periode. Maar ze zijn onze enige kans om het tij te doen keren. We rekenen op alle inwoners om de maatregelen strikt op te volgen. Samen sterk, samen erdoor!
 

ALGEMEEN

De huidige situatie is erg zorgwekkend. Ons land zit in de hoogste alarmfase . Het aantal besmettingen blijft oplopen en dit zorgt voor extra druk in de ziekenhuizen . De maatregelen van de afgelopen weken hebben het aantal besmettingen jammer genoeg niet kunnen afremmen. Het is bijgevolg noodzakelijk om nieuwe maatregelen in te voeren.
 

NAUW CONTACT

Onze nauwe contacten, of knuffelcontacten, worden verder beperkt tot maximaal 1 nauw contact (buiten het gezin) voor de komende twee weken. Dit is een individueel recht.
 

CONTACTEN BIJ JE THUIS

Naast de nauwe contacten mag je ook nog andere personen uitnodigen, in totaal 4, maar dan moet je steeds anderhalve meter afstand kunnen behouden. De komende twee weken moeten dat wel steeds dezelfde viercontacten zijn.
 

HORECA

  • Alle restaurants en cafés moeten vanaf maandag 19 oktober 1 maand sluiten. Er komt een evaluatie na twee weken.
  • Er komt een verbod op het verkopen van alcohol vanaf 20 uur.
  • Er komt een uitgebreid ondersteuningspakket voor de getroffen horecazaken.
  • Het afhalen van maaltijden kan wel, maar tot ten laatste 22 uur.
  • Nachtwinkels worden vanaf 22 uur gesloten.

NACHTKLOK

Er wordt een nachtklok ingesteld tussen 12 uur (middernacht) en 5 uur 's morgens.
Heb je een professionele of medische reden, dan mag je wel de straat op.
 

THUISWERK

Thuiswerk wordt de regel zolang dat de werking van het bedrijf niet in het gedrang brengt.
Kan thuiswerken niet, dan moet er alles aan gedaan worden om de werkplek toch zo veilig te maken. 

EVENEMENTEN

  • De wekelijkse (voedings)markt en kleine kermissen mogen wel nog plaatsvinden, met een maximaal aantal tot 200 personen.
  • Kerstmarkten , rommelmarkten, wintermarkten mogen niet.
  • Bij (losse) activiteiten en evenementen, binnen en buiten, die niet vallen onder een protocol (zie hieronder) wordt de aanwezigheid beperkt tot maximaal 40 personen.
  • Bij koffietafels na een uitvaart wordt het aantal aanwezigen beperkt tot 40 personen.

CULTUUR, SPORT & JEUGD

Deze protocollen worden in de loop van volgende week aangepast. Als daarover nieuws komt dan communiceren we dat in een apart nieuwsbericht. 
 

MEER INFORMATIE?

We zorgen ervoor dat ons informatieportaal (www.wingene.be/coronavirus) zo snel mogelijk een update krijgt en zorgen voor gerichte communicatie naar de verschillende doelgroepen? Heb je een dringende vraag? Stuur dan een mailtje naar corona@wingene.be of post je vraag hieronder. We zijn er voor jou! 
Gepubliceerd op  vr 16 okt 2020