Gemeente Wingene

Update 17 september: zicht op de laatste versoepelingen

Het Overlegcomité kwam op vrijdag 17 september, opnieuw samen om te bekijken wanneer en op welke manier we de laatste coronamaatregelen kunnen laten uitdoven.
Hieronder kan je een overzicht van de beslissingen terugvinden:
 

MONDMASKERS

  • Mondmaskers zijn vanaf 1 oktober niet langer verplicht zijn in de horeca en in winkels, zowel voor klanten als het personeel. De verschillende deelstaten kunnen wel nog beslissen om de mondmaskerplicht te behouden. In Vlaanderen wordt bovenstaande versoepeling toegepast, in Brussel en Wallonië niet (helemaal).
  • Mondmaskers zijn vanaf 1 oktober (en in Vlaanderen dus) alleen nog verplicht in het openbaar vervoer (trein, tram, bus, metro en stations), in zorginstellingen (ziekenhuizen en woonzorgcentra) en bij contactberoepen (kappers ...). Bij evenementen met meer dan 500 binnen en 750 buiten zonder Covid Safe Ticket is het mondmasker ook verplicht.

COVID SAFE TICKET

Er zijn op dit moment nog geen bijkomende beslissingen genomen over het Covid Safe Ticket. Dit blijft verplicht bij grote evenementen en in Brussel ook in de horeca, recreatieve sector, fitnesscentra ...
 

DISCOTHEKEN

 
Discotheken in Vlaanderen mogen vanaf vrijdag 1 oktober weer open gaan als ze met het Covid Safe Ticket werken. Dat betekent dat bezoekers moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent negatief getest zijn of hersteld zijn van het coronavirus.
 

VENTILATIE

 
Naast een hoge vaccinatiegraad (die in Vlaanderen bijzonder hoog is), blijft ventilatie een heel belangrijk element bij de bestrijding van het coronavirus. Gebruik een CO2-meter om na te gaan of er voldoende ventilatie in een binnenruimte is.
Gepubliceerd op  vr 17 sep 2021