Gemeente Wingene

UPDATE 19 maart: gewijzigde dienstverlening

De federale regering verscherpte dinsdag 17 maart de maatregelen tegen het coronavirus met ingang vanaf 18 maart om 12 uur en dat tot en met 5 april. De gemeentelijke crisiscel heeft de maatregelen intussen vertaald naar lokaal niveau.

Volgende wijzigingen werden doorgevoerd:

  • De dienstverlening beperkt zich tot de dringende en noodzakelijke dienstverlening. Twijfel je? Neem dan gerust telefonisch contact op of via e-mail zodat we je kunnen helpen bij de beoordeling van wat dringend of noodzakelijk is.
  • Achter de schermen wordt volop verder gewerkt. Iedereen die in de mogelijkheid is om te telewerken, werkt van thuis uit. E-mails worden behandeld en telefoons worden in de mate van het mogelijke doorverbonden naar de medewerkers thuis.
  • Ook het sociaal huis werkt niet langer op afspraak. Cliënten kunnen voor dringende zaken rechtstreeks contact opnemen met hun maatschappelijk werker of via 051 61 07 20. Twijfel je? Neem dan gerust telefonisch contact op of via e-mail zodat we je kunnen helpen bij de beoordeling van wat dringend of noodzakelijk is.
  • Zitdagen van het college van burgemeester en schepenen en andere instanties gaan niet door.
  • De bibliotheek blijft gesloten tot en met 5 april. De bibliotheek is ook telefonisch niet bereikbaar. Alle materiaal werden automatisch verlengd tot 9 april.
  • Openbare publieke speelruimte blijven afgesloten tot 5 april.

De crisiscel komt dagelijks samen om deze maatregelen te evalueren en bij te sturen waar nodig. Wanneer er iets wijzigt, brengen we je daarvan onmiddellijk op de hoogte!

Een volledig overzicht kan je hier terugvinden. 

Gepubliceerd op  do 19 mrt 2020