Gemeente Wingene

Update 22 januari: Reisverbod en klein beetje perspectief

Het Overlegcomité kwam op 22 januari opnieuw samen om de huidige maatregelen te evalueren en bij te sturen. Wij vatten het even voor je samen.

Reisverbod voor niet-essentiële reizen 

Vanaf woensdag 27 januari tot 1 maart geldt er van en naar ons land een reisverbod voor niet-essentiële reizen. 
 
Enkel reizen om professionele reizen en om gezinsredenen worden tijdens deze periode toegestaan. Grensarbeid en professionele grensoversteken, reizen voor medische behandelingen en reizen omwille van co-ouderschap blijven dus mogelijk. 
 
Er komt extra steun voor de reissector. 
 

Reizigers vanuit Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika

Vanaf woensdag 25 januari is bij vertrek en aankomst een negatieve PCR-test noodzakelijk. 
 

Perspectief

De contactberoepen moeten de deuren voorlopig gesloten houden, maar er volgt een evaluatie op 5 februari. Wanneer de huidige cijfers verbeterd zijn en het besmettingsaantal de goede richting uitgaat is het mogelijk dat zij vanaf zaterdag 13 februari opnieuw aan de slag kunnen. 
 

Event- en horecasector 

Voor de horeca-uitbaters en evenementensector is er voorlopig minder perspectief. Vanaf 5 februari wordt hun situatie wel opnieuw bekeken. 
 
De huidige steunmaatregelen blijven gelden. 
 
 

Extra aandacht voor jeugd

De huidige situatie blijft moeilijk. Het Overlegcomité roept om moeilijkheden bespreekbaar te maken en raadt jongeren aan om te praten en professionele hulp te vragen indien nodig. Er is licht aan het einde van de tunnel. 

Volhouden, volhouden en volhouden 

We vragen iedereen volgehouden inzet en volharding, ook in afwachting van de vaccinatiecampagne. Samen sterk, wij zijn Warm Wingene. 
 
Gepubliceerd op  vr 22 jan 2021