Gemeente Wingene

Update 26 februari: weinig versoepelingen

De coronacijfers lijken opnieuw de verkeerde kant uit te gaan. Het Overlegcomité is daardoor bijzonder voorzichtig met het afkondigen van versoepelingen.
De laatste dagen gaan de cijfers de verkeerde kant uit. Er zijn plots meer dan 200 ziekenhuisopnames op één dag en de ‘Britse variant’ neemt de overhand. Het Overlegcomité heeft daarom beslist om weinig te versoepelen om zo het virus om hopelijk zo het virus opnieuw af te remmen. 
 

Aangekondigde versoepelingen

CONTACTBEROEPEN

  • Niet-medische contactberoepen kunnen vanaf 1 maart heropstarten onder strikte voorwaarden.
  • Het gaat bijvoorbeeld over schoonheidssalons, niet-medische pedicure, nagelsalons, massagesalons, kapperszaken en barbiers aan huis, tatoeage- en piercingsalons.

REISVERBOD

  • Het reisverbod blijft minstens nog een week van kracht.

FEDERALE MONDMASKERS

Er is momenteel ongerustheid omtrent de mondmaskers van Defensie die vorig jaar via de apothekers gratis werden verdeeld. Tot op vandaag is er nog geen enkel verslag openbaar gemaakt over de resultaten van de analyses. In afwachting en uit voorzorg dringt het ministerie van Volksgezondheid er wel op aan om ze tijdelijk niet meer te gebruiken. 

 

Wordt vervolgd

Volgende week vrijdag komt het Overlegcomité opnieuw samen. Op basis van - hopelijk betere - actuele cijfers worden eventuele nieuwe versoepelingen besproken.
 
We blijven in afwachting van de vaccinatiecampagne vragen om nog even vol te houden. Wij zijn en blijven Warm Wingene!
Gepubliceerd op  vr 26 feb 2021