Gemeente Wingene

UPDATE 30 december: Regels rond reizen naar het buitenland zijn aangepast

Ga je binnenkort op reis of keer je terug uit het buitenland? Hou dan zeker rekening met de aangepaste regelgeving.

Wat is er veranderd? 

Vanaf 31 december 2020 is er een verplichte quarantaine na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone. In de praktijk is zowat de hele wereld momenteel een rode zone, behalve enkele oranje zones als Ierland, Noorwegen, IJsland en Corsica. Alle verblijven in rode zones worden voortaan beschouwd als hoogrisicocontacten. 
 
Iedereen (inwoners en niet-inwoners), ook schoolgaande kinderen, ongeacht de leeftijd, moeten na een verblijf van meer dn 48 uur in een rode zone verplicht in quarantaine. De quarantaine kan pas worden beëindigd na een negatieve PCR-test op dag 7 van de quarantaine. 

Voor schoolgaande kinderen die in quarantaine verblijven en niet ziek zijn, kan de de school afstandsonderwijs organiseren, maar dit is niet verplicht. Moet je kind in quarantaine, neem dan rechtstreeks contact op met de school.
Deze maatregel geldt voorlopig al tot 15 januari. 
 
Vanaf 2 januari 2021 moeten reizigers getest worden op dag 1 en dag 7.
De verplichte test op dag 1 komt te vervallen indien u beschikt over een negatieve test die maximum 72 uur oud is (niet-Belgen die beschikken over een recente negatieve test, moeten zich dus niet opnieuw laten testen op dag 1).
 
Op de website van de FOD Buitenlandse zaken vind je welke landen, regio's en steden binnen Europa aangeduid zijn als rode of oranje zone (landen buiten Europa worden voorlopig beschouwd als rode zone).
 

Meer informatie over de laatste wijzigingen kan je op de website van de Vlaamse overheid terugvinden. 

Gepubliceerd op  do 31 dec 2020