Gemeente Wingene

Update 30 maart 2020 over besmetting coronavirus in woonzorgcentrum Amphora vzw

In het woonzorgcentrum Amphora in Wingene werd vandaag een lichte stijging in het aantal besmettingen opgetekend ten opzichte van zondag 29 maart 2020. Momenteel zijn er in totaal 24 bewoners en 4 medewerkers die positief getest werden.

De gemeente en Woonzorggroep GVO willen nu dat alle bewoners en medewerkers getest worden om de verspreiding te stoppen. Burgemeester Hendrik Verkest: “Vanaf het moment dat er een besmetting in een woonzorgcentrum is vastgesteld, zouden alle inwoners en medewerkers onmiddellijk getest moeten worden. Alleen door iedereen te testen, kunnen we volledig in kaart brengen wie drager is van het virus (zelfs zonder duidelijke symptomen) en wie niet. ”

Aan de hand van de resultaten kan men vervolgens zeer efficiënt de nodige en juiste beschermingsmiddelen inzetten. “Dit is de enige mogelijkheid om op daadkrachtige wijze het virus in de gesloten gemeenschap van het woonzorgcentrum een halt toe te roepen”, verduidelijkt Bernard Bruggeman, gedelegeerd bestuurder van Woonzorggroep GVO. “Daarnaast biedt het proactief testen van (schijnbaar) gezonde bewoners en medewerkers ons voorsprong om, indien de resultaten dit zouden vereisen, onze interne werking optimaal te (her)organiseren waardoor we onze kwetsbare ouderen én onze medewerkers nog beter beschermen.”

Daarnaast roept Woonzorggroep GVO de overheid op om ook alle woonzorgcentra van de juiste beschermingsmaterialen te voorzien en ook de bevoorrading voor deze middelen met prioriteit op te volgen.

Gepubliceerd op  ma 30 mrt 2020