Gemeente Wingene

Vakantiepakketten bibliotheek

Tot 15 september kan je in de bibliotheek gratis kant-en-klare verrassingspakketten reserveren.

Aan de hand van enkele korte vraagjes geef je aan wie je bent en wat jouw interesses zijn. De bibliotheekmedewerkers gaan met de antwoorden aan de slag en stellen een pakket op jouw maat samen. Het pakket bestaat uit 10 stuks en is zeer gevarieerd samengesteld. Het is een combinatie van onder andere leesboeken, strips, dvd’s, cd’s, tijdschriften en informatieve boeken. In elk pakket zit ook een leuke verrassing.

Hoe vraag je jouw pakket aan?

  • Je vraagt een pakket aan via het digitaal formulier (zie hierboven)
  • Als we jouw pakket hebben samengesteld, krijg je van ons een e-mail of telefoontje. We vragen om het pakket daarna binnen de 10 dagen op te halen.
  • Ben je volledig uitgelezen? Dan breng je alles terug via de inleverbus. De uitleentermijn voor een vakantiepakket bedraagt 8 weken.

Extraatje voor de kinderen en jongeren

Tegelijkertijd loopt de campagne Bestemming: Bib! van Iedereen Leest. Ben je tussen 3 en 18 jaar? Dan vind je in jouw vakantiepakket een reispaspoort met zes originele bestemmingen. Elke bestemming staat voor een genre: historische boeken, dierenverhalen, strips … Je wordt uitgedaagd om zes boeken te lezen, voor elk gelezen boek krijg je een stempel in het reispaspoort. Is je reispaspoort volledig? Dan breng je het terug naar de bib. Zo maak je kans op een leuke prijs uit de grote prijzenpot.