Gemeente Wingene

Vakantiewerking

Nog heel even geduld... Dienst Vrije tijd is momenteel druk in de weer met de voorbereidingen voor een fantastische zomer.

Sinds vrijdag 22 mei staat het licht op groen en zijn we non-stop bezig met de planning, of eigenlijk met het herplannen, want het gegeven van de bubbels van maximaal 50 personen (kinderen en begeleiders samen) per week, heeft de volledige voorbereiding nogal overhoop gehaald. Maar vol enthousiasme en gemotiveerder dan ooit geloven we erin dat het ons zal lukken om er opnieuw een fantastische zomer van te maken!

De grote lijnen werden intussen afgeklopt:

  • De losse grabbelpasactiviteiten worden gebundeld tot bubbelkampen van meerdere dagen. We voorzien voor en na de activiteiten opvang ter plaatse. De thema's zijn uiteenlopend: beestenboel, circus, taartenbal, survival, ...
  • Er is een speelpleinwerking in Wingene en Zwevezele. Dit jaar is er geen sluitingsperiode. Inschrijven op voorhand is noodzakelijk en verloopt per week.
  • Ook de tienerwerking (van 13 tot 15 jaar) komt terug. Het proefproject van vorig jaar werd positief geëvalueerd.
  • Intussen wordt ook de vakantiewerking van Ferm op punt gezet, later volgt daar nog meer info over.
  • Er worden dus verschillende bubbels gemaakt: bubbelkampen, speelpleinwerking Wingene, speelpleinwerking Zwevezele, vakantieopvang Ferm, tienerwerking. Per week kan een kind of tiener maar deelnemen aan 1 bubbel. Zo komen de verschillende bubbels niet met elkaar in contact. Kiezen voor verschillende bubbels in dezelfde week kan dus niet.

In de week van 1 juni kan op deze pagina de volledige planning en bijhorende informatie terugvinden.

Inschrijven kan vanaf woensdag 10 juni om 19 uur. Opgelet, we werken sinds dit jaar met een nieuw inschrijfprogramma en roepen iedereen op om vooraf te registreren zodat het inschrijven zelf vlot kan verlopen. 

Ik wil me registeren! 

We kijken er alvast naar uit om iedereen terug te zien!