Gemeente Wingene

Veel digitale vragen tijdens eerste digihulp-sessie

De eerste digihulp-sessie in de bib was een groot succes. De digihelpers hadden meteen hun handen vol om de vele digitale vragen te beantwoorden. Heb jij ook een digitale vraag? Kom dan zeker langs tijdens de volgende digihulp-sessie!

- "Mijn laptop doet raar."
- "Ik krijg op mijn smartphone steeds een foutmelding bij de installatie van itsme." 
- "Hoe zet ik de foto's van mijn smartphone gemakkelijk over naar mijn computer?" 
- "Hoe begin ik aan een opruimactie op mijn smartphone of computer?" 
- .. 

Onze digihelpers stonden tijdens de verwendag in de bib paraat om digitale vragen van inwoners op te vangen. Ook Wilfried kwam langs: "Ik had een aantal vragen over de instellingen van mijn laptop. Een digihelper heeft de meest prangende vragen kunnen beantwoorden waardoor ik weer verder kan. Het is geruststellend om te weten dat ik in mijn gemeente bij de digihelpers terechtkan. De kans is groot dat ze me nog eens terugzien!" 

Heb je ook een digitale vraag? 

Heb je de eerste digihulpsessie gemist? Geen probleem, in het najaar staan er nog enkele digihulp-sessies in onze gemeente gepland. Tijdens de proeffase proberen we verschillende locaties en tijdstippen uit. 

De volgende digihulpessie:
op woensdag 15 november van 10 tot 12 uur in het gemeentehuis

Digihulp is volledig gratis en zonder inschrijven, iedereen en iedere vraag is welkom! Meer info vind je hier.

Liever een digiles? 

Heb je geen specifieke vraag, maar wil je wel graag jouw digitale vaardigheden versterken? Misschien is een eenmalige digiles of korte cursus dan wel iets voor jou. Kijk hier voor ons aanbod.

Zin om digihelper te worden? 

Ben je vertrouwd met internet, computers, tablets en/of smartphones? Vind je het fijn om mensen te helpen, samen naar oplossingen te zoeken en kan je rustig iets uitleggen? Als digihelper ben je een onmisbare schakel om andere inwoners op weg te helpen.

Hier vind je meer info! 

Gepubliceerd op  do 12 okt 2023