Gemeente Wingene

Veelgestelde vragen

Op deze pagina kan je veelgestelde vragen terugvinden over het inschrijfprogramma voor activiteiten en kampen. De pagina wordt op geregelde tijdstippen aangevuld met de meest actuele vragen. Geen antwoord gevonden op jouw vraag? Dan kan je het digitaal formulier invullen (zie bovenaan deze pagina). Wij nemen dan zelf zo spoedig mogelijk contact met je op! 

Waarom is het een goed idee om op voorhand te registeren

De eenmalige registratie van jouw gezinsprofiel en jouw gezinsleden neemt enige tijd in beslag. Om stress bij het inschrijven te vermijden raden we iedereen aan om minstens enkele dagen op voorhand alvast te registeren. Mochten er onverwacht problemen opduiken dan kunnen we tijdig bijspringen. 

Welke gegevens hou ik bij de hand voor de registratie? 

Tijdens de registratie heb je je contactgegevens nodig, inclusief jouw rijksregister (dit vind je terug op de achterkant van jouw identiteitskaart) en bankrekeningnummer. Medische info is handig en ook de contactgegevens van jouw huisarts heb je nodig. Om je profiel te vervolledigen kan je ook foto's van de gezinsleden toevoegen (dit is geen verplichting), dit is bijvoorbeeld handig voor de lesgever. 

Uit welke stappen bestaat de registratie? 

De eerste stap is het aanmaken van een gezinsprofiel. Na het invullen van de inloggegevens ontvang je van ons een e-mail om jouw registratie te bevestigen. Vervolgens kan je alle gezinsleden van jouw gezin toevoegen. Dit is noodzakelijk om hen te kunnen inschrijven voor een activiteit. 

Waar vind ik het rijksregisternummer van mijn kind(eren) terug? 

Bij elk gezinslid hoort een uniek rijksregisternummer. Wanneer je een gezinslid toevoegt, wordt dit steeds opgevraagd. Je vindt het rijksregisternummer van je kind terug op de achterkant van zijn of haar kids-ID. Het bestaat uit 11 cijfers. De eerste zes cijfers vormen de geboortedatum van je kind, maar dan in omgekeerde volgorde. Bijvoorbeeld: 23 mei 1998 wordt 98.05.23. 
Heb je geen kids-ID? Je vindt het rijksregisternummer van je kind(eren) ook steeds terug op het attest 'samenstelling gezin'. Je kan dit attest opvragen via ons digitaal loket. Opgelet, vink op het aanvraagformulier 'Vermeld ook rijksregisternummer(s) op het document' aan. 

Wat als mijn vraag er nog niet tussen staat? 

Geen antwoord gevonden op jouw vraag? Dan kan je het digitaal formulier invullen (zie bovenaan op deze pagina bij E-loket). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op om je verder op weg te helpen.