Gemeente Wingene

Veilig een bezoek brengen aan een begraafplaats

Plan je de komende weken een bezoek aan een begraafplaats? Lees in dit bericht dan even na hoe we er samen voor kunnen zorgen dat dit vlot en coronaveilig verloopt.
Ons Team Interne Werken zette tijdens de afgelopen weken alles op alles en zorgde ervoor dat onze begraafplaatsen er opnieuw piekfijn bijliggen.
 
Om de komende dagen vlot en veilig te laten verlopen, verwijzen we graag nog even naar volgende algemene afspraken:
 
  • Het dragen van een mondmasker is tot en met 8 november verplicht op alle begraafplaatsen. Blijf ook altijd voldoende afstand houden. Praatjes en "samenscholingen" van meer dan vier personen mogen ook niet op de begraafplaatsen.
  • Vanaf 1 december verwijdert ons Team Interne Werken alle bloemen en bloemstukken die voor de graven staan. Staan ze op de graven? Dan laten we ze staan.
Hierbij ook nog enkele afspraken op vlak van mobiliteit:
  • Begraafplaats Wingene: de parkeerplaatsen aan het mortuarium mogen enkel gebruikt worden door personen met een handicap. Andere bezoekers parkeren aan de sporthal of CC de Feniks.
  • Begraafplaats Wildenburg: De dreef naar het kerkhof is geen eigendom van de gemeente. Parkeren is er niet langer toegelaten. Aan de begraafplaats zijn wel twee parkeerplaatsen voorzien voor personen met een handicap. Alle andere bezoekers parkeren achter de kerk. We zorgen voor goede bewegwijzering.
Gepubliceerd op  vr 30 okt 2020