Gemeente Wingene

Veilige drive-in afhaalpunten voor verenigingen

Wingense verenigingen die hun jaarlijkse opbrengstenverkoop in het najaar willen laten doorgaan, kunnen rekenen op de steun van de gemeente voor de inrichting van een veilig en coronaproof drive-in afhaalpunt.

De socio-culturele, jeugd- en sportverenigingen zijn zwaar getroffen door de tweede lockdown. “Net aan het begin van een nieuw werkingsjaar moeten zij een groot deel van hun activiteiten opnieuw stopzetten”, vertelt schepen Lieven Huys. Momenteel mag enkel de werking voor de -12-jarigen onder strenge voorwaarden verdergezet worden. Daarbovenop komen de provinciale maatregelen die huis-aan-huis-verkopen en -leveringen door verenigingen verbieden. “In het najaar staan traditioneel veel eetfestijnen en jaarlijkse verkopen van en door onze verenigingen gepland”, vervolgt schepen Lieven Huys. “De opbrengst daarvan is belangrijk voor hun werking.”

Drive-in afhaalpunt

De laatste wijzigingen aan het provinciaal politiebesluit creëren een opening voor verenigingen die toch een occasionele verkoop willen organiseren. “Aan huis leveren kan niet, maar verenigingen kunnen wel een afhaalmoment organiseren in een gemeentelijk afhaalpunt”, zegt schepen Lieven Huys. “We richten dit afhaalpunt in als een drive-in zodat alles volledig coronaproof kan verlopen.” De gemeente stelt daarvoor zowel de parking van CC de Wissel in Zwevezele als de parking van feestzaal de Verrekijker in Wingene gratis ter beschikking. “Wij zorgen voor de praktische organisatie op het terrein en de begeleiding van de vereniging”, benadrukt schepen Lieven Huys. De gemeente heeft daarvoor al een protocol met praktische afspraken klaar. “We zijn blij en opgelucht voor onze verenigingen dat daardoor hun verkopen van aangekochte goederen (zoals voorverpakte koeken of pannenkoeken) of etenswaren die door een professionele traiteur of cateraar gemaakt worden toch kunnen plaatsvinden.”

Praktisch

Verenigingen die interesse hebben kunnen op deze webpagina een digitaal formulier invullen om een drive-in afhaalpunt te reserveren.

Gepubliceerd op  vr 13 nov 2020