Gemeente Wingene

Verduidelijking voor verenigingen: wat mag, wat (even) niet?

Na de communicatie van de nieuwe maatregelen, beslist op het Overlegcomité van vrijdag 26 november, rezen nogal wat vragen over de eigen activiteiten van verenigingen. De richtlijnen voor het organiseren van evenementen werden duidelijk geformuleerd, maar wat met repetities, vergaderingen ...?

Dit bericht dateert van 2 december 2021, maar de corona-actualiteit staat niet stil. Onze crisiscel volgt alles op de voet en stuurt deze info bij waar nodig!

Het Koninklijk Besluit van 27 november 2021, waarin de nieuwe maatregelen officieel zijn vastgelegd, en vooral ook de daaropvolgende lijst met vaak gestelde vragen (én antwoorden) scheppen hierover duidelijkheid!

WAT MAG WEL EN WAT MAG (EVEN) NIET?

Voor de socio-culturele verenigingen geldt dat alle niet-publiek toegankelijke activiteiten die binnen plaatsvinden een tijdje niet meer door kunnen gaan. Repetities van muziekverenigingen, het jaarlijkse sint- of kerstfeestje voor de eigen leden, vergaderingen … moeten dus even on hold gezet worden.
Organiseer je als vereniging een activiteit voor je eigen leden, die niet toegankelijk is voor publiek, dan valt die immers onder de private bijeenkomsten. En die zijn verboden binnen, tenzij het gaat om bijeenkomsten in de private woonst.

Voor publiek toegankelijke activiteiten van verenigingen, denk maar aan een quiz, lezing … zijn dan weer de maatregelen met betrekking tot evenementen van toepassing.

De maatregelen van 26 november 2021 nog eens nalezen? Dat kan via deze link!
Op 15 december worden deze richtlijnen opnieuw geëvalueerd.

GELDT DIT OOK VOOR SPORT- EN JEUGDVERENIGINGEN?

Voor sport- en jeugdverenigingen zijn specifieke, aparte richtlijnen opgesteld.
Deze kan je eveneens nalezen op onze website, respectievelijk in de rubrieken sport en jeugd.

MEER INFO

Twijfel je of jouw activiteit nog mag plaatsvinden? Heb je nog bijkomende vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren: Dienst Vrije Tijd - 051 65 00 60 - evenementen@wingene.be

Gepubliceerd op  do 02 dec 2021