Gemeente Wingene

Cultura Zwevezele

Vanaf nu treden wij op onder de nieuwe naam 'Cultura Zwevezele'. Als culturele duizendpoot dekte 'Berlin no more walls' de lading totaal niet meer. Op 1 januari 2011 zijn wij gestart met Berlin. Coronatijd gaf ons meer tijd om te 'mediteren'. Wat omvat ons programma, welke takken onderscheiden wij :

Fotografie en aanverwante : oa tentoonstellingen in het Gemeentehuis van Wingene, info,

De Berlijnse Muur : zoals de meesten weten, staat er in onze tuin een origineel element van de Berlijnse Muur en hebben wij een unieke verzameling, internationaal erkend. Ook ivm DDR, Trabant, Stasi, IJzeren Gordijn, Treuhand enz. Momenteel loopt er in Heuvelland een uitzonderlijke tentoonstelling ivm de Berlijnse Muur, symbool van de Koude Oorlog. Is verlengd tot rond kerstmis 2021!! Wij hebben het ook mogelijk gemaakt dat een segment Berlijnse Muur op de Kemmelberg, kwam te staan. Voor dit project hebben wij met minstens 12 Berlijnse instanties de foto's gekozen en de auteursrechten onderhandeld.En regelmatig helpen wij studenten ivm hun projecten bv studenten geschiedenis, Art, Fotografie enz.

Fotokring Berlin Digitaal.

Heemkunde : vastleggen van wat er zo al verandert in Zwevezele, en momenteel ook de coronatijd. Bv tentoonstelling 2017 Hill17 en affiches 2021.

In de eerst maanden van 2021 zijn wij gestart met de FB groep 'Zwevezele in Beeld'. Doel is te fotograferen wat verdwijnt, wat nieuw is, events enz samengevat de toekomstige geschiedenis vastleggen. Nu kunnen we al zo'n 938 leden verwelkomen. Super!!

Er lopen ook samenwerkingen met Fotokring Argos, Heemkundige Kring Wingene/Zwevezele en Neos Wingene. In al deze ben ik bestuurslid en in Argos, nog de enige overblijvende medeoprichter sinds 1974 ...

Zo werken wij momenteel aan 4 tentoonstellingen : Berlijnse Muur in Heuvelland, Argos from Art to Art, met Cultuur van onze gemeente ivm 'Niet normaal, Wingene in Coronatijden en tenslotte de Heemkundige Kring met een uitzonderlijke tentoonstelling affiches in de bibliotheek in Wingene.

Samengevat en letterlijk : cultuur dag en nacht!! Een cultuurbeest.

Vragen of ondersteuning, stuur me bericht,

Voorlopig luistert onze website nog naar de naam www.berlinnomorewalls.be. Intussen is er ook www.culturazwevezele.be

Lode Anseel, Voorzitter

Opmerking : in 2019 verloren wij één van onze sterkste medewerkers, nl mijn vrouw Martine Lefevere. Maar ook dhr Marc Coolsaet, fotograaf met diploma en mijn schoonbroer ... RIP!  Maar we doen verder ...

Adres

Contact

Lode Anseel

Adres
Ricksteenweg 6
8750 WINGENE
Telefoon
051 61 37 83
GSM
0499 72 88 47
e-mail
lode.anseel@telenet.be