Gemeente Wingene

Verzekering evenementen

Huur je een zaal van de gemeente? 

Wanneer je gebruik maakt van een gemeentelijk gebouw kan je een beroep doen op de brandverzekering van de gemeente en de bijhorende verhaalafstandsclausule. Dit wil zeggen dat je als huurder niet hoeft te betalen voor schade die je zonder kwaad opzet veroorzaakt aan het gebouw

Opgelet! Materiaal dat je als vereniging zelf meebrengt wordt niet gedekt door de gemeentelijke brandverzekering. Hiervoor sluit men best een eigen verzekering af.

Ook de burgerlijke aansprakelijkheid van verenigingen ten aanzien van derden wordt niet gedekt door een verzekeringspolis van het gemeentebestuur. 

Schakel je vrijwilligers in? 

Doe je voor jouw evenement een beroep op vrijwilligers dan moet je hen verzekeren. Erkende verenigingen die geen verzekering hebben, kunnen onder bepaalde voorwaarden, een beroep doen op de gratis vrijwilligersverzekering die het 'Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk' aanbiedt. Deze verzekering biedt waarborgen, zowel tijdens als op weg naar en van de activiteiten, voor:

  • Burgerrechtelijke, buitencontractuele aansprakelijkheid
  • Rechtsbijstand (in geval van een juridisch conflict)
  • Lichamelijke ongevallen

Al eens aan een evenementenverzekering gedacht? 

Als organisator van een evenement is het raadzaam om een evenementenverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering op maat waarin alle mogelijke risico’s van jouw evenement worden opgenomen. Informeer je hiervoor bij jouw verzekeringsmakelaar.