Gemeente Wingene

Vooralarm afgegaan: aantal coronabesmettingen in onze gemeente stijgt snel

De kleur van onze gemeente op de coronakaart wordt steeds roder. Door de maatregelen strikt op te volgen kunnen we er samen voor zorgen dat het aantal besmettingen onder controle blijft.
Onze gemeente was lange tijd een groene vlek op de coronakaart, maar sinds deze week is dat niet langer het geval. Het vooralarm is nu ook in onze gemeente afgegaan. Concreet wil dat zeggen dat in het opvolgsysteem van Sciensano de voorbije dagen een hoger aantal besmettingen met COVID-19 in onze gemeente is vastgesteld. Onze gemeente is op dat vlak geen uitzondering. In de meeste gemeenten en steden in ons land blijft het aantal besmettingen snel stijgen.

Blijf de maatregelen opvolgen

Als gemeente willen we ons niet zomaar bij de feiten neerleggen. Tijdens de eerste coronagolf hebben we bewezen dat het strikt opvolgen van de maatregelen het aantal besmettingen snel kan doen afremmen. Daarom willen we een beroep doen op de inzet en het doorzettingsvermogen van al onze inwoners om de maatregelen consequent en nauwgezet te blijven opvolgen.
 

Lokale crisiscel staat klaar 

Onze lokale crisiscel staat nog steeds dag en nacht klaar om federale en regionale maatregelen door te vertalen naar onze gemeente, risico's af te wegen en te beperken, de lokale contacttracing in goede banen te leiden, vragen te beantwoorden, doelgroepen goed te informeren ... 

Volg onze infokanalen

We hebben een heleboel communicatiekanalen ter beschikking:
 
Gepubliceerd op  do 15 okt 2020