Gemeente Wingene

Warme William reist deze zomer door Wingene

Het blauwe beertje Warme William is terug! Ook dit jaar herneemt de jeugdraad samen met Team Jeugd het project rond Warme William. Het beertje staat symbool voor iemand die ├ęcht luistert en je toelaat vrij te praten over wat je dwarszit.

De jeugdraad blijft hiermee verder inzetten op het mentaal welzijn van kinderen en jongeren want, praten werkt! Warme William gaat daarom deze zomer op heuse road trip in Wingene.

Mentaal welzijn hoog in het vaandel

In het kielzog van de smiley-campagne werd Warme William opgestart, een project van het Fonds Ga voor Geluk. Met de blauwe knuffelbeer als mascotte krijgt het project intussen heel wat naamsbekendheid. “Een Warme William is iemand die echt naar je luistert”, vertelt schepen van Jeugd, Jens Danneels. “Iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. Dan is het fijn dat er persoon klaarstaat die je kan vertrouwen, iemand op wie je kan bouwen.”

Het is bewezen dat praten helpt om je terug beter te voelen. Maar dat kan je pas doen als je het gevoel krijgt dat je je kwetsbaar kan en mag opstellen, wanneer je je veilig voelt bij je gesprekspartner. Iemand die je dat gevoel geeft, dat is een Warme William. Er werd dan ook een Warme William-luisterkamer ingericht die je gratis kan gebruiken voor een gesprek.

Warme William-bank

De jeugdraad maakte handig gebruik van de projectsubsidie mentaal welzijn, waarmee 45 % van de aankoop van de Warme William-bank gefinancierd werd. De grote Warme William-bank zal tijdens de zomer een road trip maken doorheen onze gemeente om de boodschap verder te verspreiden. “Neem plaats op de bank als je hem ziet staan, geef Warme William een dikke knuffel en deel een foto hiervan op je socials”, roept Marthe Demeulemeester, voorzitter van de jeugdraad, op. “Zo laat jij weten dat jij ook bereikbaar bent voor een goed gesprek.”

De eerste plek waar je Warme William kan spotten is School’s Out Festival van Jeugdhuis dE Mutse op 24 juni. Van daaruit reist hij naar verschillende locaties. Warme William kan ook op de steun rekenen van heel wat bekende koppen. Onder andere Simon Mignolet, Nora Garib, Stephanie Planckaert, Flo Windey en Sara Bossuwé vertellen je over hun eigen ervaringen jongere. Via de QR-code op de bank kan je rustig even plaats nemen en luisteren naar hun verhaal in de podcast.

Oproep jeugdraad

Wil jij deel uitmaken van deze projecten? Ben jij ongeveer tussen de 17 en 23 jaar? Nog beter! Twijfel zeker niet en word lid van de jeugdraad. Stuur een berichtje naar de jeugdraad via Instagram of Facebook, en maak kennis met onze enthousiaste leden op de eerstvolgende algemene vergadering.

Gepubliceerd op  do 23 jun 2022