Gemeente Wingene

De warmste straat

Onze gemeente lanceert de wedstrijd 'de Warmste straat' en brengt zo de buitenwereld binnen in afgesloten woonzorgcentra. Kan je je de gezichten voorstellen wanneer de inwoners bedolven worden onder de leuke postkaartjes? 

Wat is de bedoeling?

Het is de bedoeling om via Bpost gratis postkaartjes te versturen met foto’s uit onze gemeente naar de twee woonzorgcentra. Op die manier krijgen de inwoners op een veilige manier terug meer contact met de buitenwereld en onze gemeente. We steken hen en al het verzorgend personeel zo een groot hart onder de riem. 

Hoe begin je eraan? 

Stap 1) Je downloadt de app van Bpost (Mobile Postcard) op jouw mobiele telefoon en opent deze.

Stap 2) Je maakt een foto van een leuke plek in jouw straat (je mag er er - samen met je gezin - ook zelf opstaan (dat is geen verplichting)

Stap 3) Je zet er een berichtje bij en sluit af met 'groetjes vanuit (straatnaam + nummer)' en voert het adres in van het woonzorgcentrum naar keuze (de adresgegevens kan je hieronder terugvinden)

Stap 4) je voert de promotiecode LOVEYOU in

Stap 5) Is je gratis kaartje voor 15 uur besteld? Dan wordt het nog dezelfde dag afgedrukt en verstuurd naar het woonzorgcentrum 

Welk adres geef je in (maak een keuze of verstuur meteen 2 postkaartjes)? 

  • Woonzorgcentrum Amphora, Sint-Amandsstraat 2, 8750 Wingene
  • Woonzorgcentrum Maria ter Ruste, Pastorijstraat 56, 8750

Wie wint er en wat win je? 

Elke straat waarvan minstens 70% procent van de gezinnen een postkaartje verstuurt, dingt mee naar de hoofdprijs. Dat is een feestje - na de coronacrisis uiteraard - voor alle inwoners van de straat. 

Maar ook hier is deelnemen veel belangrijker dan winnen. Elk kaartje dat in een woonzorgcentrum arriveert zal ongetwijfeld een glimlach op het gezicht van de bewoners toveren. En daar is het ons in de eerste plaats uiteraard om te doen. 

Doe jij samen met jouw buren ook mee aan deze hartverwarmende actie?