Gemeente Wingene

Wat met de afvalophaling tijdens een hittegolf?

Mirom verzekert de afvalophaling, ook op erg warme dagen. Om het werk draaglijk te houden starten de rondes vaak wel vroeger dan gewoonlijk. Het is dus aan te raden om jouw afvalzak al de avond voordien buiten te zetten.

Mirom vraagt om rekening te houden met onderstaande tips en afspraken. Ze gelden het hele jaar, maar zijn zéker van belang tijdens een hittegolf.

  • Zet je afvalzak op tijd buiten. Bij hoge temperaturen kunnen de ophalers de werkdag iets vroeger beginnen dan gewoonlijk. Zet dus zeker je afvalzak de avond voordien al voor de deur.
  • Zorg dat je afvalzak niet te zwaar is. Een ophaler tilt al snel 1.000 zakken op een ronde en een gemiddelde restafvalzak weegt zo'n 10 kg. Dat weegt sowieso al en zeker als het warm is. Let dus op het gewicht. Restafvalzakken van meer dan 15 kg zijn niet toegestaan, die krijgen een rode sticker en blijven staan.
  • Let op geurtjes. Zelf geen fan van ongedierte en vervelende geurtjes? Je kan er voor zorgen dat je afvalzak niet te aanlokkelijk is voor insecten en andere beesterij. Dat kan bijvoorbeeld door etensresten te verpakken in een doosje voor je ze in de restafvalzak steekt. Lege verpakkingen voor de PMD-zak kan je eens uitspoelen.

Alle afspraken kan je hier nog eens nalezen. 

 

Gepubliceerd op  di 23 jul 2019